Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i mitokondriell genexpression

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vid institutionen för biomedicin, Göteborgs universitet, finns en rad starka vetenskapliga grupper som studerar olika aspekter av mitokondriell biologi och mitokondriens roll vid human sjukdom. Till denna dynamiska forskningsmiljö söker vi nu en ny medarbetare.

Ämne

Mitokondriell genexpression.

Ämnesbeskrivning

Mitokondrien innehåller ett eget genom, som kodar för ett antal subenheter i andningskedjan. Uttrycket av detta genom är noggrant reglerat och störningar i mitokondreill genexpression kan leda till en rad olika sjukdomar. Vi studerar mekanismerna för mitokondriell DNA genexpression och hur störningar i detta system ger upphov till human sjukdom.

Arbetsuppgifter

I detta projekt kommer den sökande att studera hur mitokondriell genexpression regleras i humana celler. Projektet syftar till att med hjälp av in vitro metoder undersöka molekylära mekanismer vid miotkondriell transkription. Främst avser projekten arbete med renade proteiner och in vitro försök, men gruppen använder också cellbiologiska tekniker.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vi söker en postdoktor med erfarenhet av biokemi och analyser av proteinfunktion in vitro. Vidare är det meriterande med erfarenhet av kloning, mutagenes, expression, rening av proteiner, arbete med cell kulturer, ”imaging” tekniker, arbete med radioinmärkta isotoper, in vitro transkription och erfarenhet av arbete med mitokondrier. Arbetet innebär mycket samarbeten inom och utom gruppen och det är därför viktigt med god samarbetsförmåga. Projektet kräver en entusiastisk och kreativ person med en passion för vetenskap och vetenskaplig nyfikenhet. Goda kunskaper i engelska är ett krav, då projektet drivs i en mycket internationell miljö. Goda ämneskunskaper inom relevant disciplin är meriterande.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Claes Gustafsson, professor, 031 786 3826, claes.gustafsson@medkem.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

 - Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-20

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?