LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i mitokondriell genexpression

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vid institutionen för biomedicin, Göteborgs universitet, finns en rad starka vetenskapliga grupper som studerar olika aspekter av mitokondriell biologi och mitokondriens roll vid human sjukdom. Till denna dynamiska forskningsmiljö söker vi nu en ny medarbetare.

Mitokondriell genexpression.

Ämnesbeskrivning

Mitokondrien innehåller ett eget genom, som kodar för ett antal subenheter i andningskedjan. Uttrycket av detta genom är noggrant reglerat och störningar i mitokondreill genexpression kan leda till en rad olika sjukdomar. Vi studerar mekanismerna för mitokondriell DNA genexpression och hur störningar i detta system ger upphov till human sjukdom.

Arbetsuppgifter

I detta projekt kommer den sökande att studera hur mitokondriell genexpression regleras i humana celler. Projektet syftar till att med hjälp av in vitro metoder undersöka molekylära mekanismer vid miotkondriell transkription. Främst avser projekten arbete med renade proteiner och in vitro försök, men gruppen använder också cellbiologiska tekniker.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vi söker en postdoktor med erfarenhet av biokemi och analyser av proteinfunktion in vitro. Vidare är det meriterande med erfarenhet av kloning, mutagenes, expression, rening av proteiner, arbete med cell kulturer, ”imaging” tekniker, arbete med radioinmärkta isotoper, in vitro transkription och erfarenhet av arbete med mitokondrier. Arbetet innebär mycket samarbeten inom och utom gruppen och det är därför viktigt med god samarbetsförmåga. Projektet kräver en entusiastisk och kreativ person med en passion för vetenskap och vetenskaplig nyfikenhet. Goda kunskaper i engelska är ett krav, då projektet drivs i en mycket internationell miljö. Goda ämneskunskaper inom relevant disciplin är meriterande.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Claes Gustafsson, professor, 031 786 3826, claes.gustafsson@medkem.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-20

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.