Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent

Institutionen för Marina Vetenskaper, Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs Universitet, har nyligen bildats (1 juli 2015) i syfte att uppnå visionen om "Ett universitet med marin forskning, undervisning och samarbete med omgivande samhälle av högsta internationella klass". Institutionen har ca 110 anställda - forskare, lärare, doktorander, tekniker och administratörer. Institutionen bedriver undervisning och forskning inom olika marina inriktningar såsom biologi, oceanografi, kemi, maringeologi, kulturvård och miljövetenskap. Forskningen bedrivs både inom specialiserade individuella projekt samt inom större tvärvetenskapliga program. Institutionen finns i Göteborg och vid universitetets forskningsstationer på Tjärnö och Kristineberg. Den aktuella tjänsten är förlagd huvudsakligen till Göteborg. Mer information om Institutionen för Marina Vetenskaper finns på www.marine.gu.se.

Arbetsuppgifter

Denna position består av analys av mikrobiomet associerat med kiselalgen Skeletonema marinoi. Dagliga uppgifter innefattar datahantering, assembly och annotering av genomsekvenser från olika bakterier samt taxonomisk klassificering av de organismer som studeras.

Kvalifikationer

Vi söker en person med fullgjord MSc i Bioinformatik med bakgrund i bakterie-genomik. En framgångsrik kandidat måste ha erfarenhet av genom-assembly av PacBio-data med hjälp av FALCON, HGAP och Canu, samt fylotaxonomisk analys och annotering av data från genomsekvensering (WGS). Erfarenhet av taxonomisk klassificering av prokaryoter med hjälp av andra tekniker är också ett krav, samt mycket bra engelska språkkunskaper. Denna tjänst kommer även innehålla storskalig datahantering och versionskontroll av filer med hjälp av mjukvaran git, samt att dokumentera arbetet i wikis och web-baserade databaser. Erfarenhet av att ladda upp WGS-data till BioProject och SRA på NCBI (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/) är ett krav. Erfarenheter av bioinformatiskt arbete med kiselalgsgenomik och alg/bakterie interaktioner är en merit.

Anställning

Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid under 6 månader (med möjlighet till förlängning) med start 2017-12-08 eller enligt ök. med placering tills vidare vid marina vetenskaper i Göteborg.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Anna Godhe, Professor

+ 46 (0)31 786 27 09

anna.godhe@marine.gu.se

Mats Töpel

+46 31-786 3738

mats.topel@marine.gu.su

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla: 

  • Ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna tjänst (max en A4-sida).
  • En styrkt meritförteckning (CV) som inkluderar publikationer.
  • Länk till din profil på t.ex github.com, gitlab.com etc.
  • Länkar till wiki-sidor som du skrivit.
  • Kopia på betyg och examensbevis.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?