LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

En 2-månaders deltidstjänst är ledig i forskargruppen som leds av Ali Harandi, Avdelningen för Mikrobiologi och Immunologi, Institutionen för Biomedicin, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet, Sverige. Forskargruppens fokus är vaccinutvärdering, där stor vikt läggs på studier relaterade till vacciners och adjuvansers verkningsmekanismer.

Arbetsuppgifter

Utvecklingen av nya vacciner skulle kunna underlättas av en djupare förståelse för de verkningsmekanismer hos vacciner, eller dess beståndsdelar, som berör interaktionen med immunsystemet. Forskargruppen är för närvarande involverad i flera samarbetsprojekt, där det huvudsakliga syftet är att fördjupa vår förståelse för vacciners verkningsmekanismer. Forskningen utförs med hjälp av traditionella immunologiska metoder samt omik-baserade teknologier som ligger i framkant. Forskaren kommer vara ansvarig för systembiologiska analyser av dataset från transkriptomik på helgenom-nivå och metabolomik, på prover insamlade från människa och försöksdjur efter vaccination, samt tolkning av resultat.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i immunologi eller annat relevant medicinskt ämnesområde, där erfarenhet av vaccinforskning är nödvändigt. Vidare behöver den sökande ha erfarenhet och expertis inom systembiologi och analys av stora dataset i omik-projekt av vacciner och adjuvanser. Tidigare erfarenhet inom vaccinutveckling är meriterande. Det är ett måste att kandidaten har utmärkt kommunikationsförmåga, särskilt med avseende på vetenskaplig kommunikation på engelska, en hög grad av självständighet, ett utvecklat kritiskt tänkande, och en dokumenterad förmåga att arbete i grupp.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad 2 månader, deltid 20% med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överrenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta docent, senior forskare Ali Harandi, Tele 031-786 6229, mail ali.harandi@microbio.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Överklagandehänvisning:Om du vill överklaga ett beslut till Överklagandenämnden för högskolan ska du göra det skriftligt. Skrivelsen ska adresseras till Göteborgs universitet, Registraturet, Box 100, 405 30 Göteborg, och ska vara inkommen inom tre veckor från den dag då beslutet anslogs på universitetets anslagstavla. I skrivelsen ska du ange vilket beslut som överklagas (inkl. diarienummer) och den ändring av beslutet som du begär. Det är också viktigt att du motiverar varför denna ändring bör göras. Du ska också skriva under överklagandet och ange din adress (gärna även telefonnummer och e-postadress).Observera att beslut om anställning som doktorand ej kan överklagas.