LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studievägledare - matematik

Institutionen för matematiska vetenskaper vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola är Sveriges största institution för matematik. Vi har ca 200 anställda och bedriver en omfattande och framgångsrik verksamhet både inom utbildning och forskning i matematik och matematisk statistik på de två lärosätena. Arbetet som studievägledare berör i första hand vår utbildning på Göteborgs universitet.

Institutionen har trevliga lokaler som ligger centralt på Chalmersområdet i Johanneberg.
Se gärna webbsidan www.chalmers.se/math för mer information om oss.

Arbetsuppgifter

Arbetet som studievägledare vid institutionen innebär studentkontakter avseende studie- och karriärvägledning både för presumtiva studenter och för studenter som läser program eller kurser i matematik och matematisk statistik på Göteborgs universitet. Det omfattar uppföljning av studenters resultat och vid behov uppsökande verksamhet och stöd till studenter. För studenter med behov av särskilt stöd ges detta i samarbete med universitetets samordnare för studenter med funktionsnedsättning.

Som studievägledare i matematik arbetar du mycket med behörighetsfrågor och tillgodoräknanden. Det handlar till största delen om bedömningar och valideringar i anslutning till lärarutbildningar och bedömningar av förkunskaper till institutionens kurser. Mindre omfattande arbetsuppgifter är arbete med utåtriktad information och kommunikation, studentrekrytering och administration kring internationella studenter.

Utöver studievägledning kommer du också att arbeta med utvecklingsprojekt inom grundutbildningen. Du kommer att arbeta i mycket nära samarbete med institutionens andra studievägledare, men också i nära samverkan med institutionens studierektorer, programledare, lärare och studieadministratörer samt med övriga studievägledare inom fakulteten och universitetet.

Kvalifikationer

Arbetet kräver hög ämneskompetens i matematik och matematisk statistik och vi söker dig som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning t.ex. en masterexamen i matematik, som även inkluderar kurser i matematisk statistik. Tidigare erfarenhet av arbete med studievägledning eller matematikundervisning på universitet/högskola är ett krav. Studie- och yrkesvägledarexamen är meriterande.

Arbetet förutsätter en hög grad av självständighet, god samarbetsförmåga, administrativ skicklighet och en god social förmåga. Arbetet kräver också att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Kunskaper om, och förmåga att tillämpa, gällande regelverk och administrativa system av relevans för arbetet är starkt meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet och tidigare erfarenheter.

Anställning

Anställningen är  ett vikariat på 100% med placering vid Institutionen för Matematiska vetenskaper, Göteborg.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse dock längst till och med 2018-08-31.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Bernt Wennberg, prefekt
+ 46 31 772 5326
wennberg@chalmers.se

Ulla Dinger, viceprefekt
+ 46 31 772 3559
ulla@chalmers.se

Anna Engkvist, HR partner
+ 46 31 772 6471
anna.engkvist@chalmers.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag 2017-11-09.
Till ansökan ska du bifoga:

• personligt brev
  • CV
  • betyg och intyg
  • referenser

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.