Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i processrätt

Juridiska institutionen ingår i fakulteten Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd.

Juridiska institutionen bedriver forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Vid institutionen finns närmare 100 anställda, ca 1 300 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå och ett 20-tal doktorander. Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se.

Ämne

Processrätt

Ämnesbeskrivning

Processrätten som forskningsområde inkluderar i breda termer civil-, straff- och förvaltningsprocessrätten samt olika former av alternativ tvistlösning.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bedriva undervisning och examination i processrätt samt därtill hörande administration. I ämnet processrätt ingår även straffprocessrätt och förvaltningsprocessrätt liksom mer teoretiska perspektiv på processrätten.

Juridiska institutionen bedriver forskningsanknuten undervisning på juristprogrammets samtliga nivåer; gruppens medlemmar ansvarar både för grundutbildningen i processrätt och processrättsligt inriktade fördjupningskurser samt erbjuder uppsatshandledning åt processrättsintresserade uppsatsstudenter. Den sökande förväntas ta ansvar för undervisning i processrätt på juristprogrammets termin 4, vara delaktig i undervisningen i straffrätt, samt ansvara för kursen förvaltningsprocessrätt på avancerad nivå. Även handledning av examensarbeten är en del av arbetsuppgifterna.

Behörighet

Av Göteborgs universitets anställningsordning framgår att befattningen som universitetsadjunkt i första hand är tänkt att tillgodose undervisningsbehov där doktorsexamen inte nödvändigtvis är ett krav.

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har juristexamen eller motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att läggas vid pedagogisk skicklighet. Personen vi söker bör ha gedigen erfarenhet av att på högskola och universitet undervisa inom det aktuella ämnesområdet. Även annan processrättslig erfarenhet från domstol eller undervisning är meriterande. Högskolepedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande. Erfarenhet av undervisning i de aktuella juridiska ämnena är särskilt meriterande.

Vi är angelägna om att den som anställs snabbt ska kunna komma i arbete i aktuella lärarlag på juridiska institutionen. Därför fäster vi stor vikt vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med andra personer. God samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot studenter och kollegor värderas högt liksom förmågan att driva frågor på egen hand.

Goda kunskaper i svenska språket är en förutsättning för anställningen. 

Universitetet kommer i denna rekrytering att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, i syfte att kunna anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna och då bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Intervju och provföreläsning kan bli aktuella innan beslut om anställning fattas.

Anställning

Anställningsform: Vikariat till 31/8 2018 med möjlighet till förlängning.
Omfattning: 100 %
Placering: Juridiska institutionen, Göteborg
Tillträde: enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Thomas Erhag, thomas.erhag@law.gu.se, 031-786 5189

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Jeanette Lund, jeanette.lund@law.gu.se, 031-786 4960

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

Juridiska institutionen, Göteborgs universitet
Attn: Jeanette Lund
Box 650
405 30 Göteborg

Paket adresseras till Vasagatan 1, 411 24 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-30

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?