LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetslektor i filosofi

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV) har ca 100 anställda och ca 340 helårsstudenter.

Filosofi, praktisk och teoretisk

Ämnesbeskrivning

Praktisk filosofi behandlar bland annat frågor om normer, värderingar och ideologier. Centrala undervisnings- och forskningsområden är moralfilosofi (etik), politisk filosofi och rättsfilosofi, religionsfilosofi och estetik, ur historiskt och nutida perspektiv.

Teoretisk filosofi behandlar bland annat frågor om hur verkligheten är beskaffad och vad kunskap är. Centrala undervisnings- och forskningsområden är metafysik, kunskapsteori, logik, vetenskapsfilosofi, språkfilosofi och medvetandefilosofi.

Arbetsuppgifter

Undervisning och examination i FP1100, Praktisk filosofi: Grundkurs i delkurserna Moralfilosofins historia och Politisk filosofi och rättsfilosofi, samt i FP1200, Praktisk filosofi: Fortsättningskurs: Utökad kurs i den praktiska filosofins historia.

Undervisning och examination i FT1100, Teoretisk filosofi: Grundkurs i delkursen Klassiska problem.

Undervisning och examination rörande argumentationsanalys i institutionens uppdrag inom lärarutbildningen.

Behörighet

Behörig att söka är den med doktorsexamen i praktisk filosofi eller teoretisk filosofi.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i lika mån. Administrativ erfarenhet värderas också positivt. Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Undervisningserfarenhet i praktisk filosofi inom området filosofihistoria är starkt meriterande.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: 60 %

Placering: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborg

Tillträde: 1 januari 2018, eller enligt överenskommelse

Anställning: 6 månader

Kontaktuppgifter för anställningen

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till Fredrik Engström, prefekt, fredrik.engstrom@gu.se 031 786 63 35

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Göteborgs universitet, Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, att: Helena Bjärnlind, Olof Wijksgatan 6, 405 30 Göteborg. Diarienumret ska tydligt framgå på insända publikationer.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-20

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.