LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt/universitetslektor i psykologi med inriktning mot utvecklingspsykologi under skolåren och tonåren

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet i samverkan med det omgivande samhället. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt. Se www.psy.gu.se för mer information.

Psykologiska institutionen söker en vikarierande universitetsadjunkt/universitetslektor i psykologi med inriktning mot utvecklingspsykologi under skolåren och tonåren

Psykologi med inriktning mot utvecklingspsykologi

Arbetsuppgifter

Arbetsområdet är utvecklingspsykologi med särskilt fokus på skolåren och tonåren. Arbetet består i huvudsak av undervisning och handledning på fristående kurser, men även undervisning inom ramen för psykologprogrammet kan bli aktuell. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer.

Behörighet

Behörig för anställning är den som avlagt masterexamen i psykologi eller har motsvarande kompetens samt dokumenterad pedagogisk erfarenhet inom det utvecklingspsykologiska området. Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. I bedömningen kommer vetenskaplig och pedagogisk skicklighet ges lika vikt. Vid bedömning av den vetenskapliga och pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid meriter inom det utvecklingspsykologiska området, särskilt gällande skolåren och tonåren, samt att meriteringen är aktuell. Avlagd doktorsexamen, eller påbörjad forskarutbildning, samt publicering i internationella tidskrifter är meriterande.
Erfarenhet och skicklighet inom akademisk undervisning och handledning ska vara väl dokumenterad och vitsordad. Därutöver kommer graden av administrativ skicklighet och personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande och förmåga till samarbete att beaktas.

Anställning

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning som vikarie under läsåret 2018 och kan komma att omfatta 50-100% tjänstgöring. Fastställande av den exakta omfattningen görs i samband med anställningen. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2018-01-01.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på undervisning och forskning inom det aktuella ämnesområdet området samt på sin kommande roll vid institutionen. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Kerstin Watson Falkman, kerstin.falkman@psy.gu.se, 031-786 4261.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personaladministratör Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i två exemplar till: Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, Box 500, 405 30 Göteborg, märk försändelsen med utlysningens diarienummer.

Ansökan skrivs på svenska eller engelska. Den redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet som ska bifogas ansökan ska utgå ifrån universitetets anställningsordning (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

• Ett personligt brev som motiverar din ansökan och sammanfattar din kompetens.
  • En förteckning över de vetenskapliga och pedagogiska arbeten som åberopas ska bifogas ansökan. Sökande ska bland dessa ange högst 10 skrifter eller andra arbeten som åberopas i första hand. Dessa ska, numrerade enligt publikationslistan, laddas upp i fulltext som bilagor i PDF-format.
  • Kortfattad redogörelse för vetenskaplig, pedagogisk och administrativ verksamhet ska redovisas. Dokumentation av de vetenskapliga meriterna kan innehålla uppgifter om erhållna forskningsmedel, om de är erhållna som huvud- eller medsökande samt omfattning av dessa. Dokumentationen av de pedagogiska meriterna kan innehålla intyg, kursvärderingar och kvalitativa omdömen från studierektor eller motsvarande. Meriterna ska vara styrkta med vidimerade kopior av betyg, intyg och övriga handlingar som åberopas i PDF-format.
  • Utgångspunkt för redogörelsen för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet skall vara universitetets anställningsordning och fakultetens tillämpningsordning för anställning av lärare (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.
  • En kortfattad redogörelse för den sökandes erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället ska redovisas i ansökan.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.