Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare till Statsvetenskapliga institutionen, GLD

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG-institutet, Center for Collective Action Research (CeCAR), Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and Local Development (GLD) och Svenska valforskningsprogrammet. Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda.

Varför tillhandahåller vissa samhällen säkra miljöer, bra utbildning, adekvat sjukvård och andra faktorer som främjar mänsklig utveckling, medan andra inte gör det? Programmet för Governance and Local Development (GLD) syftar till att förklara variationer i styrning och lokal utveckling i ett försök att främja människors välfärd globalt. Läs mer om forskningsprogrammet på www.gld.gu.se

Statsvetenskapliga institutionen och forskningsprogrammet Governance and Local Development (GLD) söker nu en eller flera forskare på heltid under 2 år.

Arbetsuppgifter

Som forskare förväntas du forska på områden som rör en eller flera av forskningsprojektets huvudfrågor i samarbete med professor Ellen Lust, såväl som med andra medverkande i GLDs forskningsprojekt. Du kommer att delvis arbeta med GLDs projekt i Mellanöstern och/eller Nordafrika och Afrika söder om Sahara.

Kvalifikationer

Du ska ha en doktorsexamen i statsvetenskap, sociologi, ekonomi eller annat närliggande ämne vid tillträdet av anställningen. Vi söker dig med tidigare erfarenhet av forskning i så nära anknytning som möjligt till ovan beskrivna forskningsområde. Du ska ha hög kännedom om lokal styrning i synnerhet i Mellanöstern,  Nordafrika och Afrika söder om Sahara. Det är ett krav med kunskaper i kvantitativa metoder och analys såväl som färdigheter i databehandling. Bevisad erfarenhet av program som STATA och/eller R är ett krav. Erfarenhet av att skapa webbaserade enkäter är meriterande.Du ska självständigt kunna producera vetenskapliga artiklar av hög nivå.

Utöver ovanstående ska du ha dokumenterade framgångar i någon, eller flera, av följande forskningsområden: utveckling, samhällsstyrning, tillhandahållande av samhällstjänster, icke-statliga aktörer, enkätundersökningsmetoder och liknande empiriska metoder. Erfarenhet av att genomföra enkäter och/eller experiment i utvecklingsländer är starkt meriterande. Erfarenhet av att arbeta i ett storskaligt forskningsprojekt eller annat stort projekt är också meriterande.

Du förväntas kunna tala och skriva utmärkt på engelska. Kunskaper i arabiska, franska och/eller swahili är meriterande. För att lyckas i anställningen måste du ha ett öga för detaljer, god organiseringsförmåga och kunna lösa problem. Du måste kunna arbeta bra tillsammans med en stor, skiftande och mångfaldig arbetsgrupp. Vi förväntar oss att du har mycket hög kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för anställningen.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, två år
Omfattning: Heltid
Placering: Statsvetenskapliga institutionen, Göteborg
Tillträde: 2018-09-01 eller efter överenskommelse
Diarienummer:PAR 2017/1228

Kontaktuppgifter för anställningen

Ellen Lust, Professor
+ 46 31 786 6534
ellen.lust@gu.se

Isabella Zander, Personalhandläggare
+46 31 786 68 67
isabella.zander@gu.se

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök".
Ansökan ska innehålla en redogörelse för hur din forskning kan bidra till GLDs forskningsprogram, en C.V., ett exemplar på uppsats/publikation och en lista med tre eller flera referenser som kan kontaktas för referensbrev. Vi ber dig att lämna in din ansökan och relaterade dokument på engelska.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag 2017-12-17.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?