Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i i molekylär genetik

Institutionen för kemi och molekylärbiologi vid Göteborgs universitet bedriver högkvalitativ forskning och utbildning inom tre huvudområden: biomolekylära vetenskaper, grundläggande kemiska vetenskaper och miljövetenskaper. Vår forskning omfattar ett stort område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylfysik via celler till hela organismer. Många av de fenomen vi studerar illustrerar det kemiska och biologiska samspelet mellan molekyler i vår naturliga miljö och i levande system. Institutionen har runt 45 lärare och cirka 75 doktorander verksamma inom ramen för institutionens forskarutbildning.

Institutionen ansvarar för utbildningsprogram inom kemi, organisk kemi och läkemedelskemi, molekylärbiologi, genomik och systembiologi. Vi undervisar också i program i biologi, atmosfärsvetenskap, miljövetenskap och marin vetenskap samt i utbildningen av farmaceuter, lärare och civilingenjörer. Institutionen har också omfattande kontakter med näringsliv och samhälle.

Ytterligare information finns på vår webbplats: http://cmb.gu.se/

Ämne

Molekylär genetik

Ämnesbeskrivning

Befintlig forskning inom genetik och molekylärbiologi vid institutionen har en tydlig medicinsk inriktning. För att stärka och utveckla denna sida av verksamheten och stimulera övergången från grundforskning till klinik välkomnar vi ansökningar från personer med erfarenhet av translationell medicin, läkemedelsutveckling, screening av kandidatsubstanser, IP-skydd med mera. För att maximera fruktbara interaktioner med befintliga forskargrupper i genetik och molekylärbiologi söker vi en rutinerad forskningsledare som använder någon av de etablerade genetiska djurmodellorganismerna (Mus musculus, Caenorhabditis elegans, Drosophila melanogaster eller Danio rerio) för att angripa frågeställningar inom metabolismområdet, exemplifierat av, men inte begränsat till, diabetes, lipidmetabolism, metabolt syndrom etc.

Arbetsuppgifter

Sökande förväntas inleda och upprätthålla ett starkt forskningsprogram som kompletterar och stärker den pågående forskningen vid institutionen. I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra självständiga forskningsprojekt, att handleda examensarbetare, doktorander, postdoktorer och övrig forskande personal, samt att delta i undervisning på både grundnivå och avancerad nivå inom genetik, cellbiologi och molekylärbiologi. Sökande förväntas även ta initiativ till samverkan med externa parter, exempelvis med läkemedels- och biotech-industri, skolor och myndigheter. Viss administration ingår också i arbetsuppgifterna.

Forskning inom institutionen finansieras främst via externa medel, och sökande förväntas kunna erhålla betydande extern finansiering för sin forskning.

Sökande förväntas kunna undervisa på svenska inom två år. Universitetet erbjuder kurser i svenska.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom två år från anställningens tillträde.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare anges i kapitel 4 i högskoleförordningen och i anställningsordningen för lärare vid Göteborgs universitet.

Doktorsexamen i genetik, molekylärbiologi eller närliggande ämne relevant för anställningen är ett krav. Förmåga att undervisa på svenska eller engelska är också ett krav.

Bedömningsgrund

Bedömningen av ansökningar kommer i första hand att grundas på vetenskaplig skicklighet, och i andra hand på pedagogiska meriter. Båda kommer att bedömas med samma noggrannhet.

Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten ligger tonvikten på nivån av självständigt utförd forskning inom molekylär genetik. Bedömningen baseras på publikationer i ledande internationella tidskrifter, handledning av doktorander, framgång i att erhålla extern forskningsfinansiering i nationella och internationell konkurrens, samt inbjudningar till konferenser och vetenskapliga uppdrag. Förmågan att utveckla och leda forskningsaktiviteter med medicinsk relevans kommer också att bedömas.

De pedagogiska meriterna bedöms genom väldokumenterad pedagogisk erfarenhet inom eller med relevans för genetik, cellbiologi eller molekylärbiologi. Bedömningen kommer att uppmärksamma planering, utförande och utvärdering av undervisning samt handledning och examination.

Meriterande för anställningen är också dokumenterade administrativa kunskaper, ledarskap, inklusive förmåga att leda och utveckla personal, samt förmåga att interagera och samarbeta med det omgivande samhället.

Vid läraranställning ska den sökande väljas, som efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten. Den sammanvägda bedömningen kommer även att omfatta hur kandidatens forskningsplaner kompletterar och stärker verksamheten vid institutionen.

Föräldraledighet, sjukfrånvaro eller andra liknande omständigheter beaktas vid meritvärderingen och anges i samband med redogörelsen för meriter och erfarenheter.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande

Bedömningsprocessen kommer att baseras på utlåtande från externa sakkunniga, intervjuer och provföreläsningar. Bedömningen av meriter och erfarenhet kommer att ta hänsyn till föräldraledighet, sjukfrånvaro eller andra liknande omständigheter. Skälen och omfattningen av frånvaro anges i samband med redogörelsen för meriter och erfarenheter.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Göran Hilmersson, Prefekt
+46 (0) 31 786 9022 eller +46 (0) 766 22 9022
goran.hilmersson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Till ansökan bifogas:

  • Personligt brev.

  • CV, inklusive fullständig publikationslista och redogörelse för erhållna externa medel (med belopp).

  • Redogörelse för vetenskapliga meriter och motivering till urvalet av högst tio vetenskapliga publikationer du vill åberopa i ansökan.

  • Forskningsplan med beskrivning av pågående och planerad forskning samt andra planerade aktiviteter med relevans för anställningen (maximalt tre sidor).

  • Redogörelse för pedagogiska meriter, med upplysningar om omfattning och typ av undervisning samt utlåtande om dess kvalitet, och en kortfattad pedagogisk reflektion.

  • Redogörelse för meriter inom ledning, administration och samverkan.

  • Fullständiga elektroniska exemplar av dina främsta publikationer (maximalt tio stycken).

  • Intyg och övriga handlingar som du önskar åberopa.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i två exemplar vardera till:
Fakultetskansliet för naturvetenskap
Att: Marie Emanuelsson
Göteborgs universitet
Box 460
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 11 december 2017

 

Ytterligare information

Att välja en karriär i ett främmande land är ett stort steg och väcker många frågor om vad som väntar. Således, för att ge dig en allmän uppfattning om vad vi och Göteborg har att erbjuda i form av förmåner och livet i allmänhet, besök http://www.science.gu.se/english/about/career. Information om Naturvetenskapliga fakulteten finns på http://science.gu.se/.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?