Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektledare

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och samlar 125 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och vi har idag ca 800 studenter registrerade på våra kurser och program. Forskning bedrivs inom många områden, till exempel miljöekonomi, utvecklingsekonomi, beteendeekonomi och finansiell ekonomi.

Det Sida-finansierade programmet Environment for Development (EfD) lanserades 2007. Huvudkomponenterna i programmet är (i) stöd till miljöekonomiska centra globalt (Colombia, Costa Rica, Chile, Etiopien, Indien, Kenya, Kina, Sydafrika, Tanzania och Vietnam), (ii) tematisk forskning med dessa centra, samt (iii) policypåverkan baserad på denna forskning. Koordinering av programmet sker vid Institutionen för nationalekonomi med statistik och sker i nära samverkan med det Sida-finansierade kapacitetsuppbyggnadsprogrammet som bedrivits sedan 1991. För mer information om programmet se www.efdinitiative.org.

Arbetsuppgifter

Vi söker en självständig, initiativrik och erfaren projektledare som skall arbeta med institutionell utveckling för att möjliggöra lokal forskning på våra EfD centra och dess tillämpning för policy och kapacitetsutveckling i utvecklingsländer. Vår organisation är flexibel och dynamisk, och bygger på en personlig och lyhörd relation mellan medarbetare vid EfD sekretariatet, delaktiga EfD centra samt övriga samarbetspartners. EfD är för nuvarande inne i en expansiv fas. Under 2017 tillkom tre nya centra och under 2018 planeras en ytterligare expansion med två nya centra i Afrika samt ett antal partners. Kombinationen av denna expansion och den viktiga roll som institutionsutveckling har inom EfD-programmet har lett fram till behovet av en ny tjänst fokuserad på just institutionsutveckling.

Du kommer att arbeta med stöd och vidareutveckling av EfDs årsprocesser på ett konsultativt sätt gentemot EfDs centra, och stödja utvecklingen av deras organisation, arbetsprogram och rapporteringsstrukturer, vilket inkluderar planering, rapportering, uppföljning och utvärdering. Centralt är att vidareutveckla EfD’s interna kvalitetsstyrningssystem med syfte att säkerställa kvaliteten på arbetet som genomförs vid EfD-centra på lång sikt, samt att stödja EfD centra och deras institutionella värdar i deras arbete för att utveckla förvaltningsstrukturer och administrativt stöd till sina forskare. Centralt för arbetet är att skapa långsiktig hållbarhet i dessa organisatoriska lösningar.

Du samordnar framtagandet av årliga arbetsplaner som kanaliserar Sidas stöd till EfD centra, samt deltar aktivt i arbetet med att arbeta fram nya finansieringsförslag. Detta inkluderar bland annat att säkerställa goda administrativa rutiner för alla typer av dokumenthanterings- och finansieringsavtal, hantering av kärnstöd till befintliga EfD-centra, utvärdering av nya och existerande center, samt att möjliggöra effektiv förvaltning av multidonorfonder till stöd för EfD-centra som överensstämmer med de interna administrativa rutinerna för varje värdinstitution.

Organisationsutveckling och kvalitetssäkring är viktiga komponenter i arbetet, vilket till exempel inkluderar utveckling av process-och policydokument för EfDs centra, upphandling och annan organisationsutveckling. I din roll bistår du ledningen inom EfD samt bidrar aktivt till organisationens utveckling, marknadsföring och arbetsmiljö. EfD är ett globalt nätverk och det förväntas stor flexibilitet av projektledaren som behöver kunna delta i internationella uppdrag och resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har magisterexamen inom ekonomi eller motsvarande med fokus på färdigheter som krävs för denna position (t ex fokus på internationella organisationer), erfarenhet inom projektledning, samt erfarenhet av administrativ utveckling och ekonomisk uppföljning av projekt. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med akademiska miljöer i utvecklingsländer samt har utbildning i och erfarenhet av projektledningssystem.

Du är van att ta egna initiativ, arbeta självständigt samt har god förmåga att ta ansvar. Du kan prioritera bland dina uppdrag och leverera med god service utan att tappa helhetsperspektiv. Du har en proaktiv attityd och utmärkt problemlösningsförmåga med fokus på resultat. Som person är du engagerad och initiativrik, samt har en god förmåga att nätverka och samarbeta med andra. Du har ett stort intresse för miljö och utvecklingsfrågor, och erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö är meriterande. Viktigt är att du har väldigt goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid att du är lyhörd och en bra kommunikatör som vinner förtroende hos våra samarbetspartners, uppdragsgivare och medarbetare. För detta krävs att du är en positiv, serviceinriktad och noggrann person med stor social förmåga.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad ca 11 mån (allmän visstidsanställning) på heltid (omfattning i 100 %) med placering tills vidare vid institutionen för nationalekonomi med statistik. Tillträde i början av 2018, provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Gunnar Köhlin, Docent 031-786 4426 gunnar.kohlin@economics.gu.se eller Åsa Adin, Adm chef 031-7861981 asa.adin@economics.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag den 29 november 2017.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?