Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i processrätt, minst en

Juridiska institutionen ingår i fakulteten Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd.

Juridiska institutionen bedriver forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Vid institutionen finns närmare 100 anställda, ca 1 300 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå och ett 20-tal doktorander. Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se.

Ämne

Processrätt

Ämnesbeskrivning

Processrätten som forskningsområde inkluderar i breda termer civil-, straff- och förvaltningsprocessrätten samt olika former av alternativ tvistlösning.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bedriva undervisning och forskning i processrätt samt därtill hörande administration. I ämnet processrätt ingår även straffprocessrätt och förvaltningsprocessrätt liksom mer teoretiska perspektiv på processrätten. Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet.

Institutionen bedriver utbildning inom ämnena straff- och processrätt på juristprogrammets grund- och avancerade nivå. Processrätten är placerad på juristprogrammets termin 4 tillsammans med straffrätt varför det är viktigt att bidra till lärarlagets arbete under hela terminen, dvs. både i processrätt och straffrätt. Den sökande förväntas också ta ansvar för undervisning på avancerad nivå samt handleda och examinera examensarbeten.

Behörighet

Behörig att anställas som lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Behörighetsgrunder för anställningen som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen, Anställningsordning för lärare vid Göteborgs universitet V 2016/383 samt Anvisningar för anställning och befordran av lärare och forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet V 2016/362.

Bedömningsgrund

Vid urval bland behöriga sökande kommer lika stor omsorg att ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som den vetenskapliga skickligheten. Vid bedömningen av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskningsmeriter i processrätt. Även övriga rättsvetenskapliga meriter ska ligga till grund för bedömningen.

Eftersom undervisningen bedrivs i lärarlag fäster vi stor vikt vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med personer internt och externt för att driva denna utveckling inom institutionen. Förmågan att samarbeta med kollegor är av betydande vikt. Möjlighet att undervisa på svenska är en förutsättning för anställningen.

Universitetet kommer i denna rekrytering att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet i syfte att kunna anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna och därvid bidra till en positiv utveckling av verksamheten på juridiska institutionen. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på ämnet samt på sin eventuella kommande roll vid institutionen.

Övrig skicklighet: Särskilt meriterande är administrativ skicklighet förvärvad inom akademin men också praktiska erfarenheter av juridiskt arbete inom ämnesområdet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Juridiska institutionen, Göteborg
Tillträde: enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Thomas Erhag, thomas.erhag@law.gu.se, 031-786 5189

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Jeanette Lund, jeanette.lund@law.gu.se, 031-786 4960

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

Juridiska institutionen, Göteborgs universitet

Attn: Jeanette Lund
Box 650
405 30 Göteborg
Paket adresseras till Vasagatan 1, 411 24 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-12-15

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?