Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektledare, deltid 50%, 8 månader

Göteborgs universitet ingår i partnerskap för det Maritima klustret i Västsverige. Inom klustret arbetas det med att katalysera innovation och näringsutveckling inom det maritima området, bland annat inom marina livsmedel och turism. Med projektet ”Scary Seafood” vill maritima klustret visa på möjligheter för lokalt förekommande (eller odlade) arter som skulle kunna bli nya produkter som serveras på restauranger eller som ingår i erbjudanden till turister där exempelvis fiske/plockning och tillagning av marina råvaror är en del av upplevelsen.

En central del i ett entreprenörskap kring ”Scary Seafood” är att nyttjandet av nya icke-kommersiella råvaror görs på ett ekologiskt och långsiktigt hållbart sätt. Klustret har därför identifierat att det behövs göras en utredning/förstudie för att få fram information kring både tillgång och efterfrågan på nya arter. Ett beslut har därför tagits att göra en förstudie/utredning. Vi söker nu en projektansvarig som på uppdrag för GU/maritima klustret skall arbeta med förstudien.

För mer information se annonsen på gu.se:

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/Lediga_anstallningar-detaljsida/?id=1284

Arbetsuppgifter

Ansvara för att följande aktiviteter genomförs:

  • Sätta samman en arbetsgrupp

  • Göra litteraturstudier för att samla bakgrundsinformation

  • Kartlägga intressenter

  • Intervjuer med intressenter

  • Arbetsmöten med arbetsgruppen

  • En större workshop med intressenter

  • Genomföra en slutkonferens

  • Produktion av en rapport

I arbetsuppgifterna med förstudien skall följande information tas fram:

  1. Definiera arter eller grupper av marina djur och alger samt biprodukter från beredningsindustrin av intresse och därefter göra ett urval att arbeta vidare med.

  2. Göra en utredning baserat på urvalet i punkt 1 kring kunskapsläget för dessa arter/resurser

Kvalifikationer

Uppdraget ställer krav på att leverantören har en marinbiologisk bakgrund med minst doktorsexamen som utbildningsnivå. God kännedom om arter och den marina miljö i Bohuslän är en förutsättning. Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Befintliga kontaktytor och ett brett nätverk inom fiskerinäringen, vattenbruksnäringen, den maritima turismsektorn och/eller restaurang skall kunna uppvisas. Särskilt meriterande är erfarenheter av företagsamhet och kontakter inom den upplevelsebaserade turismindustrin eller motsvarande. Då uppdraget innebär många kontakter med intressenter värdesätts personliga egenskaper (social kompetens).

Anställning

Anställningen är en deltidsanställning om 50% på 8 månader med tillträde snarast möjligt. Placeringen är tills vidare vid institutionen för marina vetenskaper.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Susanne Lindegarth, projektsamordnare

031-786 9678

susanne.lindegarth@marine.gu

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?