Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i psykologi med inriktning mot bedömning och beslutsfattande

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet i samverkan med det omgivande samhället. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt. Se www.psy.gu.se för mer information.

Psykologiska institutionen söker en, eventuellt flera, universitetslektorer i psykologi med inriktning mot bedömning och beslutsfattande

Ämne

Psykologi med inriktning mot bedömning och beslutsfattande

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, forskning och samverkan med det omgivande samhället. Andel forskning respektive undervisning regleras individuellt utifrån lokal tjänstgöringspolicy. Vidare ingår i tjänsten att aktivt delta i utvecklingen av institutionens verksamhet. Vid behov kan institutionsadministrativa uppgifter och ledningsuppdrag förekomma.

Ämnesinriktningen är mot bedömning och beslutsfattandes psykologi. Arbetet består i huvudsak av undervisning och handledning på fristående kurser och program samt i förekommande fall även inom ramen för uppdragsutbildningar. I arbetet kan kursansvar komma att ingå. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer. Då externfinansierad forskning utgör en viktig förutsättning för institutionens och enskilda lärares forskningsverksamhet, ingår det i anställningens arbetsuppgifter att aktivt medverka i institutionens arbete för att finna extern finansiering.

Behörighet

Behörig för anställning är den som dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, dels har visat pedagogisk skicklighet. Sökande skall även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om 15 hp eller motsvarande, alternativt slutfört den inom ett år från anställningstillfället. Sökande som inte behärskar svenska förväntas inhämta tillräckliga språkkunskaper för att klara av de grundläggande arbetsuppgifterna inom två år.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. I bedömningen kommer vetenskaplig och pedagogisk skicklighet att ges lika vikt. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskningsmeriter inom området psykologi med inriktning mot bedömning och beslutsfattande, och att den vetenskapliga meriteringen är aktuell. Publicering i internationella tidskrifter är meriterande, liksom att ha erhållit och nu inneha externa forskningsmedel. Forskningen kan vara av grundforsknings- eller tillämpad karaktär, eller ha inslag av båda.

Erfarenhet och skicklighet inom akademisk undervisning och handledning skall vara väl dokumenterade och vitsordade. Dokumenterad förmåga att undervisa på engelska samt författande av läromedel av hög kvalitet och utveckling av kurser eller utbildningsmoment är meriterande.

Vidare beaktas graden av administrativ skicklighet, förmåga att utveckla och leda verksamhet och personal inom högskolesektorn samt förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning och utvecklingsarbete. Därutöver kommer även personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande som till samarbete att beaktas.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning och kan komma att omfatta 50-100% tjänstgöring. Fastställande av den exakta omfattningen görs i samband med anställningen. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på undervisning och forskning inom det aktuella ämnesområdet området samt på sin kommande roll vid institutionen. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Kerstin Watson Falkman, kerstin.falkman@psy.gu.se, 031-786 4261.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personaladministratör Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i två exemplar till: Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, Box 500, 405 30 Göteborg, märk försändelsen med utlysningens diarienummer.

Ansökan skrivs på svenska eller engelska. Den redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet som ska bifogas ansökan ska utgå ifrån universitetets anställningsordning (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Ett personligt brev som motiverar din ansökan och sammanfattar din kompetens.
  • En förteckning över de vetenskapliga och pedagogiska arbeten som åberopas ska bifogas ansökan. Sökande ska bland dessa ange högst 10 skrifter eller andra arbeten som åberopas i första hand. Dessa ska, numrerade enligt publikationslistan, laddas upp i fulltext som bilagor i PDF-format.
  • Kortfattad redogörelse för vetenskaplig, pedagogisk och administrativ verksamhet ska redovisas. Dokumentation av de vetenskapliga meriterna kan innehålla uppgifter om erhållna forskningsmedel, om de är erhållna som huvud- eller medsökande samt omfattning av dessa. Dokumentationen av de pedagogiska meriterna kan innehålla intyg, kursvärderingar och kvalitativa omdömen från studierektor eller motsvarande. Meriterna ska vara styrkta med vidimerade kopior av betyg, intyg och övriga handlingar som åberopas i PDF-format.
  • Utgångspunkt för redogörelsen för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet skall vara universitetets anställningsordning och fakultetens tillämpningsordning för anställning av lärare (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.
  • En kortfattad redogörelse för den sökandes erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället ska redovisas i ansökan.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?