Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i arbetsvetenskap

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.


Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har idag drygt 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vid institutionen bedrivs forskning, undervisning och samverkan inom en rad områden. Här finns forskning om arbetsmarknad, arbetsliv, välfärdsfrågor, sociala rörelser, hållbar utveckling, miljöpolitik, rättssociologi samt brottslighet och social kontroll. Utbildningar erbjuds inom en rad områden såsom sociologi, arbetsvetenskap, personalvetenskap, kriminologi och human resource management. Institutionen har också ett omfattande åtagande på flera av Göteborgs universitets utbildningsprogram, inte minst inom lärarutbildningen. Samverkan och utvecklingsprojekt bedrivs både inom forskning och utbildning med partners inom det privata näringslivet och offentlig sektor bland annat ett delat föreståndarskap för Centrum för global human recource management (CGHRM) tillsammans med Handelshögskolan i Göteborg.


Ämne
Arbetsvetenskap


Ämnesbeskrivning
Arbetsvetenskapen söker förstå och förklara arbetets betydelse i människors liv. Vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap i Göteborg är den huvudsakliga inriktningen samhällsvetenskaplig. Detta innebär att arbetssociologiska och arbetspsykologiska perspektiv dominerar. Forskning och undervisning om teknisk arbetsvetenskap och ergonomi förekommer emellertid. Centrala forsknings- och undervisningsområden är arbetsmiljöns och arbetsorganisationens betydelse, arbetsmarknadens utformning och utveckling. konflikter i arbetslivet, ledarskap och organisation samt relationen mellan arbete, övrigt liv och identitet.


Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är inriktade mot undervisning och forskning inom det arbetsvetenskapliga fältet. I anställningen ingår: - undervisning i grundutbildningen, främst inom kandidatutbildningen Arbetsvetarprogrammet – programmet för analys och utvärdering av arbete och arbetsmarknad (särskilt arbetsvetenskaplig teori samt utvärderings- och utredningsmetodik) - programansvar för Arbetsvetarprogrammet - handledning av examensarbeten på grund- och avancerad nivå - medverkan i ämnes- och kursutveckling samt pedagogiskt utvecklingsarbete - egen kompetensutveckling och egen forskning - kontakter och samverkan med det omgivande samhället - administrativt arbete utöver kursadministration


Undervisningen i denna anställning bedrivs i huvudsak på svenska men mindre inslag på engelska kan förekomma. Den som
anställs ska inom två år kunna ta på sig administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter förståelse och bruk
av svenska språket, såväl muntligt som skriftligt.


Undervisningen är förlagd till grund- och avancerad nivå men undervisning på forskarnivå kan förekomma.
Då externfinansierad forskning utgör en viktig förutsättning för institutionens och enskilda lärares forskningsverksamhet,
ingår det i arbetsuppgifterna att aktivt medverka i institutionens arbete med att finna extern finansiering.


Behörighet
Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Sökande uppmanas också att ta del av Samhällsvetenskapliga fakultetens tillämpning av ovanstående anställningsordning. Denna finns tillgänglig på fakultetens webbplats www.samfak.gu.se (Om fakulteten/Organisation). Behörig till anställning som universitetslektor i arbetsvetenskap är den som avlagt doktorsexamen i arbetsvetenskap eller har en motsvarande vetenskaplig kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller har motsvarande kompetens samt visat pedagogisk skicklighet. För behörighet krävs genomgången högskolepedagogisk utbildning eller har motsvarande kompetens samt visad pedagogisk skicklighet. Förmåga att kunna undervisa på svenska och engelska är ett krav. Svenska är ett särskilt krav för denna anställning då merparten av undervisningen inom denna anställning sker på svenska. Sökande som inte uppfyller kravet på högskolepedagogisk utbildning kan inledningsvis erbjudas tidsbegränsad anställning (1+1 år) tills behörighetskravet har uppfyllts. Därefter övergår den tidsbegränsade anställningen till en tillsvidareanställning.

 
Bedömningsgrund
Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Vid tillsättningen av universitetslektor ska lika vikt att fästas vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet.

Prövning av pedagogisk skicklighet skall avse planering, genomförande och utvärdering av undervisning, samt handledning, examination, kursutveckling och kursansvar inom områden relevanta för anställningen (särskilt arbetsvetenskaplig teori samt utvärderings- och utredningsmetodik). Erfarenhet och skicklighet inom akademisk undervisning i ämnet skall vara väl dokumenterad och vitsordad. Författande av läromedel är meriterande.  Vid bedömningen av den vetenskapliga skickligheten skall särskild vikt fästas vid den senaste tidens forskning samt förmågan att självständigt initiera och bedriva forskning inom relevanta områden för denna anställning. Aktuell publicering i internationella tidskrifter är meriterande liksom att ha erhållit externa medel.  Vikt kommer även att fästas vid administrativ skicklighet samt vid förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning och utvecklingsarbete. Meriterande är också erfarenhet av programansvar och andra samordnande arbetsuppgifter. Vid bedömning skall även förmåga till samarbete beaktas.  I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar/övning, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på ämnet samt på sin ev. kommande roll vid institutionen.


Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, placerad vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid Göteborgs universitet tillämpas individuell lönesättning.


Tillsättningsförfarande
Inkomna ansökningar bedöms först av externa sakkunniga som föreslår en tätgrupp av sökande. I rekryteringsprocessen kan det därefter bli aktuellt med provföreläsningar/övning, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på ämnet samt på sin ev. kommande roll vid institutionen.


Kontaktuppgifter för anställningen
Upplysningar om anställningen lämnas prefekt Jan Carle, tfn +46 31 786 4792, jan.carle@gu.se
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Anna Karin Wiberg, tfn +46 31 786 4761,
anna-karin.wiberg@gu.se


Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackligakontaktpersoner


Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska, i två exemplar, skickas till: Inst för sociologi och arbetsvetenskap, att Anna Karin Wiberg, Box 720, 405 30 Göteborg och ska vara inkomna senast sista ansökningsdag. Glöm ej ange referens-/diarienummer PAR 2017/1071 på försändelsen.


Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.


Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-28

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.  Universitetet tillämpar individuell lönesättning.  Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.  Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

 

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?