LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i Experimentell diabetesforskning

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi, söker nu en postdoktor i experimentell diabetesforskning. Vi söker en talangfull och motiverad person för att undersöka de molekylära mekanismerna bakom typ 2-diabetes med det långsiktiga målet att finna nya antidiabetiska läkemedel. Kandidaten kommer att spela en nyckelroll i ett projekt vid Göteborgs universitet som är i frontlinjen av diabetesforskning. Projektet är translationellt och kommer att använda omfattande molekylära och kliniska data från patientstudier för att identifiera patofysiologiska mekanismer bakom typ 2-diabetes.

Kandidaten kommer att vara del av ett nyligen etablerat Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin i Göteborg. Gruppen består av både experimentella och kliniska forskare  (wcmtm.gu.se/research-groups/rosengren).

Experimentell diabetesforskning

Ämnesbeskrivning

Experimentell diabetesforskning

Arbetsuppgifter

Kandidaten kommer att göra omfattande experimentell karakterisering av sjukdomsmekanismer och sjukdomsgener vid typ 2-diabetes med hjälp av cellfysiologiska tekniker, elektrofysiologi, molekylärbiologi och in vivo-analyser. Kandidaten kommer också att analysera patientdata och följa upp kliniska studier.

Projektet bygger på vår strategi att identifiera nya sjukdomsgener för komplexa sjukdomar så som beskrivs i t.ex. Axelsson et al., Science Translational Medicine 2017 och Axelsson et al., Nature Communications 2017.

Behörighet

Kandidaten måste ha doktorsexamen inom relevant område. Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Kandidaten måste ha doktorsexamen och förväntas ha en stark produktivitet i internationella tidskrifter.

Kandidaten bör ha extensiv experimentell bakgrund inom experimentell och klinisk diabetesforskning. Tidigare arbete med lever och/eller öar är en fördel. Kandidaten kommer att planera, utföra och analysera experimenten på ett självständigt sätt. Kandidaten måste ha utmärkta muntliga och skriftliga färdigheter i engelska.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 24 månader med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande universitetslektor Anders Rosengren, tfn: +46 705316704, e-post: anders.rosengren@gu.se eller av sektionschef/universitetslektor Lars-Gunnar Pettersson, tfn: +4631-786 3507, e-post: lars-gunnar.pettersson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-21.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.