Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsbiträde i molekylär zoologisk systematik

Vid Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) finns utbildnings- och forskningsverksamhet som sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet. I dessa miljöer arbetar vi med olika biologiska organisationsnivåer från gener, via individer och populationer till samhällen och ekosystem. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi, systematik och kombinationer av dessa ämnesområden för att förstå betydelsen av naturliga och av människan skapade

Institutionen är placerad på tre olika ställen: i Göteborgs botaniska trädgård, på Medicinareberget i Göteborg och på den marina forskningsstationen som drivs av Sven Lovén centrum för marin infrastruktur – Kristineberg.

Den aktuella tjänsten är förlagd till Medicinareberget, Göteborg

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 4 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborg
Tillträde: 170901

Projektbeskrivning

-        Anställningen innebär att under en begränsad tid (4 månader) utföra praktiska (laborativa) uppgifter i ett pågående forskningsprojekt som syftar till att klarlägga artavgränsingar och släktskapsförhållanden hos olika grupper av ringmaskgruppen Clitellata (gördelmaskar). Forskningsarbetet baseras främst på molekylära data (DNA), men även på morfologiska studier (ljusmikroskopi).

-        Projektet utförs på uppdrag och med stöd från de två nationella och parallella satsningarna, Svenska artprojektet (Artdatabanken, Uppsala) och Norska artsprosjektet (Artsdatabanken, Trondheim).

-        Projektet kopplar till modern molekylärsystematisk teori och metodik, taxonomi, biologisk mångfald och evolutionshistoria.

Arbetsuppgifter

Inom anställningen förväntas forskningsbiträdet att bistå med DNA-extraktion, PCR, framtagning av DNA-sekvenser och enklare analyser av dessa, samt i histologisk färgning och montering av mikropreparat (för ljusmikroskopi). Även mer generella och administrativa labuppgifter (inköp, etc.) ingår.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskningsbiträde är den som genomgått universitetsutbildning på grundläggande eller avancerad nivå, med tonvikt på biologisk systematik.

Vi söker en motiverad person för anställning som forskningsbiträde inom molekylärsystematiskt forskningsprojekt i zoologi

God förmåga att muntligt och skriftligt kommunicera på engelska är ett krav då vi arbetar i en internationell miljö.

Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper, eftersom arbetet till stor del arbetet ska utföras i ett laboratorium som utnyttjas av flera olika projekt. Dessutom krävs noggrannhet och ordningssinne, då forskningsmaterialet är unikt och ömtåligt.

Meriterande är goda kunskaper i teori och praktik inom taxonomi och molekylär systematisk, samt erfarenhet av DNA-extraktion, PCR, redigering och analys av DNA-sekvenser, och ljusmikroskopi. Önskvärt är också grundläggande kunskaper om ringmaskar och deras

Ansökan ska innehålla:

Ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning (max en A4-sida)

En styrkt meritförteckning (CV)

Examensbevis på utbildning (grundläggande eller avancerad nivå)

Namn och kontaktinformation till två referenspersoner

Anställning

Anställningen är  en tidsbegränsad anställning på 4 månader.

Kontaktuppgifter för anställningen[

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Henrik Aronsson, professor och prefekt
+ 46(0)31 786 4802
Email: henrik.aronsson@bioenv.gu.se

Christer Erséus, Seniorprofessor
+ 46(0)31 786 3645; +46(0)703-576 713
Email: christer.erseus@bioenv.gu.se

Övrigt

Ansökan ska innehålla:

Ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning (max en A4-sida)

En styrkt meritförteckning (CV)

Examensbevis på utbildning (grundläggande eller avancerad nivå)

Namn och kontaktinformation till två referenspersoner

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

Göteborgs Universitet, Institutionen för biologi och miljövetenskap,  Att: Lena Sjöblom, Box 463, 405 30 Göteborg

 Sista ansökningsdag : 2017-08-01

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?