Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Söktjänsten är för närvarande ur funktion. Vi arbetar med att lösa problemet.
Onsdag 16 augusti 10:15

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsrådgivare

Forsknings- och innovationskontoret (FIK) är under ständig utveckling med strävan att öka universitetets externa forskningsmedel, säkra avtalshanteringen och bidra till ett optimalt nyttiggörande av forskningsresultat.  Vårt goda rykte bärs upp av ett trettiotal specialister inom affärsjuridik, forskningsfinansiering och innovationsrådgivning som arbetar integrerat för att anpassa stödet till universitetsledningen och de olika forskningsmiljöerna.

Nu söker vi en forskningsrådgivare vars främsta uppgift de kommande åren är att koordinera arbetet med Göteborgs universitet kvalitetsutvärdering av forskning - RED19 (Research Evaluation for Development 2019). Utvärderingen som görs av externa bedömare kommer att utgå från bakgrundsmaterial och självvärderingar från verksamheten. Arbetet ska resultera i en omfattande rapport som kommer att ge verksamhetsutvecklande rekommendationer med avseende på forskningskvalitet. Det hela görs tillsammans med en erfaren, ännu ej utsedd, forskningsledare som får det övergripande ansvaret för RED19.

Du ingår i den grupp som arbetar med forskningsfinansiering och som består av elva disputerade forskningsrådgivare och tre erfarna ekonomer. Den utannonserade tjänsten har den ultimata kombinationen av forskning & administration och det finns en stor risk att du blir extremt allmänbildad på köpet. Du kan bli den byråkrat i forskningsfinansieringslandskapet som du inte visste att du drömde om att bli!

Har du forskningsbakgrund och är intresserad av aktuell forskning inom en mängd olika vetenskapsområden? Vill du arbeta med framstående forskare, internationella utvärderare och hjälpa till att göra Göteborgs universitet ännu bättre? Är du intresserad av att jobba i en engagerande miljö med kompetenta och lagom kaxiga medarbetare med olika forskningsbakgrunder? Stimuleras du av kritiskt tänkande och en arbetsplats kännetecknad av stor frihet under stort ansvar?  Undrar du vad det här är för ett udda jobb och om det kan vara någonting för dig? Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter

Forskningsrådgivarens ansvar är att vara projektledare och tillsammans med en projektägare med hög vetenskaplig kompetens implementera styrelsens beslut att genomföra RED19. Därtill knyts annan administrativ personal under projektets gång.

Arbetet innefattar bl.a. att tillsammans med projektägaren:

• Ta fram slutlig projektplan och etablera projektgrupp, styrgrupp, referensgrupp m.m.

• Definiera utvärderingsobjekt och gruppering av dessa

• Med hjälp av referensgruppen identifiera externa sakkunnig, fastställa jävsregler

• Specificera bakgrundsdata och hur de tas fram

• Formulera självvärderingsfrågor och instruktioner till utvärderingsobjekt och sakkunniga

• Planera för överskådlig struktur av material till

utvärderingsenheter och paneler

• Genomföra regelbundna avstämningar med prefekter och administrativa chefer

• Genomföra utbildnings-/informationsmöten samt platsbesök för bedömare

• Sammanställa panelernas rapporter och färdigställa RED19-rapporten, på engelska.

Projektet RED19 pågår t.o.m. 2019 och du som forskningsrådgivare förväntas därefter ingå i den ordinarie verksamheten vid Forsknings- och innovationskontoret och där arbeta med stöd till universitetsledning och forskare vad gäller främst forskningsfinansiering.

Kvalifikationer

Forskningsrådgivaren ska vara disputerad och ha mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som är beskrivna ovan är meriterande. Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du är pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig. God datorvana är en förutsättning liksom förmåga att självständigt planera och organisera arbetet. Arbetet ställer stora krav på servicekänsla, noggrannhet, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde den 1 september 2017 eller enligt överenskommelse. Provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Ludde Edgren, Chef Forsknings- och innovationskontoret, Bitr. områdeschef Verksamhetsstöd 031-786 2783, 0733-564 384;

Sigríður Beck, Gruppledare forskningsrådgivning 031-786 -1108.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?