Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Inom institutionen ryms utbildningsprogram, fristående kurser och uppdragsutbildning på grund- och avancerad nivå inom huvudområdena omvårdnad, radiografi, reproduktiv och perinatal hälsa, vårdpedagogik samt forskarutbildning inom vårdvetenskap. Vid institutionen finns också ett antal forskargrupper och forskningsprofilen är personcentrerad vård. Två centrumbildningar finns vid institutionen, Centrum för personcentrerad vård (GPCC) och Centrum för kultur och hälsa.

För ytterligare information om Institutionen för vårdvetenskap och hälsa: http://caresci.gu.se/

Anställningen är placerad vid GPCC vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Göteborgs universitet. GPCC är ett nationellt tvärvetenskapligt forskningscentrum som bildades 2010 med stöd av regeringens strategiska satsning på vårdforskning. Runt 100 nationella och internationella forskare från olika discipliner är knutna till GPCC. Bland dem finns representanter från nästan alla fakulteter vid Göteborgs universitet. Ett fyrtiotal forskningsprojekt pågår för närvarande kring personcentrering vid olika långvariga sjukdomar och organisation av vård. Oförklarade symtom är ett annat centralt forskningsområde inom GPCC. Unikt för GPCC är att vi har utvärderat effekterna av personcentrerad vård inom olika kontext som tex sluten- öppen- och primärvård. Förutom kostnadsbesparingar, har positiva effekter från ett patientperspektiv visats då vården anpassas till varje enskild person och individens egna resurser tas tillvara på ett helt nytt sätt. GPCC:s vision är hållbar hälsa genom hållbar vård: Att förebygga och minska lidande samt stärka vårdens effektivitet genom personcentrerad vård.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga sysselsättningen är att bedriva forskning inom personcentrerad vård. Forskningsuppgifterna består av att delta, genomföra och analysera data och resultat från studier inom GPCC. Arbetet innefattar analys av både kvalitativa och kvantitativa data. Dessutom tillkommer att skriva vetenskapliga artiklar och sprida information om forskningsresultaten i vetenskapliga och populärvetenskapliga kanaler.

Kvalifikationer

Ett krav är doktorsexamen i medicinsk vetenskap. Ett krav är även du har erfarenhet från och bedriver pågående forskning inom personcentrerad vård. Du ska vara legitimerad fysioterapeut. Meriterande är dokumenterad erfarenhet av statistiska och kvalitativa metoder. Meriterande är även kunskaper i och erfarenhet av utveckling och psykometriska prövningar av patientenkäter. Personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet samtidigt klarar att självständigt fullfölja arbetsuppgifter och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska bedöms vara viktiga. Personlig lämplighet kommer att värderas högt.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsadanställning i sex månader heltid med placering vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Anställningen tillträdes snarast.

Kontaktuppgifter för anställningen

Inger Ekman, centrumledare för GPCC, +46 31 786 6014, inger.ekman@gu.se

Helen Elden, sektionschef, +46 31 786 6112, helen.elden@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Tillsättningsförfarande

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal, http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb, genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?