Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administrativ chef

Institutionen för globala studier är en kreativ och nydanande universitetsmiljö för forskning och utbildning kring globalisering och globala frågor. Vi söker en person som stimuleras av att arbeta i en dynamisk, internationell och tvärvetenskaplig miljö. Vår utbildning och forskning innefattar bland annat freds- och utvecklingsforskning, humanekologi/samhällsvetenskapliga miljöstudier, regionala studier, socialantropologi och studiet av mänskliga rättigheter.

Vid institutionen för globala studier arbetar ca 120 personer. Vi finns i Campus Linné intill Linnéplatsen i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Som administrativ chef är du direkt underställd prefekten och har personal- och samordningsansvar för institutionens stödverksamhet (ca 13 medarbetare) som består av personal-, ekonomi-, forsknings- och studieadministration, studievägledning och kommunikation. Tillsammans med utbildningsansvariga leder du och utvecklar studieadministrationen. Du förväntas också stödja och bistå prefekten och ledningsgruppen i den dagliga verksamheten samt vara institutionens övergripande ekonom.

De arbetsuppgifter som ingår är:

  • Aktivt leda och driva budgetarbete, bokslut och kvalificerat ekonomiarbete
  • Arbetsledning och chefsfrågor inom stödverksamheten innefattade arbetsfördelning, rekrytering, utvecklingssamtal, lönesamtal, rehabiliteringsarbete, etc.
  • Stöd till prefekt och institutionsledningen i HR strategiska frågor och frågor som exempelvis rör förvaltning, årsredovisning, remissvar, uppföljningsdokument, etc.
  • Samordning mellan institutionen, gemensam förvaltning och fakultet
  • Backupp funktion och stöd till ekonomifunktionerna och personalhandläggarfrågor och system
  • Säkerhet, lokalplanering, IT-samordning och inköp
  • Operativt arbete med vissa GU interna ekonomiprocesser

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna. Du har dokumenterat god chefs- och ledarskapsförmåga samt goda kunskaper i personalarbete och verksamhetsplanering från större organisationer. Institutionen verkar i en internationell miljö varför vi ställer krav på god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på såväl svenska och engelska. God förmåga att hantera Office-paketet är en förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna samt förmåga att lära sig nya system.

Att vara ledare i en komplex och mångfasetterad organisation kräver självständighet, noggrannhet, kommunikativ förmåga, skicklighet i att leda och utveckla personal samt förmåga att prioritera och hantera olika perspektiv. Vår administrativa chef ska vara tydlig och lösningsorienterad, med en stark känsla för service och samarbete. Du förväntas givetvis sätta dig in i verksamhetens innehåll.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad på 100 % under ett år eller tills ordinarie befattningshavare är åter i tjänst med placering tills vidare vid institutionen för globala studier. Tillträde omgående.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta prefekt Merritt Polk, 031-786 4942, merritt.polk@globalstudies.gu.se eller administrativ chef Madeleine Akbas Tesanovic, 031-786 2409, madeleine.tesanovic@gu.se.  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?