Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

 

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att självständigt kunna planera och genomföra analyser av normalfloran med såväl odlingsbaserad som DNA-baserad metodik, främst t-RFLP och NGS, vilket innefattar DNA-preparation, analys av erhållna t-RFLP-mönster och bearbetning av sekvensdata från NGS i samarbete med bioinformatiker. Mikrobiella och kliniska data analyseras multivariat med statistikprogrammet SIMCA som används i forskargruppen. Dessutom kommer den person som att ha huvudansvar för studier i djurmodell av inducerade slemhinneskador och normalflorans roll för tarmhälsan. Här ingår design av studier, genomförande, handledning av forskarstuderande och studenter, analys av resultat och författande av manuskript.

Innehavaren av tjänsten kommer att självständigt planera, leda och utföra undervisning på BMA-programmets grundnivå inom ämnen såsom mikrobiologi, molekylärbiologi och vetenskaplig metod. Undervisningen sker på svenska språket.

Samverkan med sjukvården i form av utveckling av molekylära metoder för mikrobiologisk analys och undervisning av personal vid det kliniska laboratoriet ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Behörig att anställas är den som innehar doktorsexamen inom mikrobiologi med molekylärbiologisk inriktning och därefter fördjupat sina kunskaper inom dessa områden. Gedigna kunskaper om normalflorans sammansättning och dess betydelse vid olika sjukliga tillstånd är en merit. Självständigt arbete med de metoder som tillämpas i projektet är också meriterande.

Gedigen undervisningserfarenhet är ett krav (minst 60 timmars dokumenterad undervisning på universitetsnivå). Förmåga att undervisa på svenska språket är ett krav. Undervisning av studenter på BMA-programmet är meriterande.

Erfarenhet från arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium är meriterande.

Ansökan ska innehålla kopia på bevis för doktorsexamen.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 12 månader, heltid med placering på Institutionen för Biomedicin. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/överläkare Agnes Wold, telefonnummer 031-342 4617 eller mail: agnes.wold@microbio.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?