LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i Historia 45%, Vikariat

Ämnesbeskrivning

Inom ämnet historia bedrivs undervisning och forskning kring samhällens utveckling, organisation och förändring med stor mångfald och bredd när det gäller ämnesområden och kronologi. Arbetet vid institutionen sker i samarbete med ämnena arkeologi och antikens kultur och samhällsliv.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer primärt bestå av undervisning på grundnivå, framförallt grundkurs och fortsättningskurs, även handledning kan ingå.
Delar av undervisningen kommer att vara nätbaserad. Även kvällsundervisning samt undervisning på engelska kan förekomma. Vi söker en person med bred lärarerfarenhet  med särskilt goda kunskaper om antiken och medeltiden men även om tidigmodern historia. Den anställda förutsätts att inom sin administrativa tid delta aktivt i ämnets och institutionens fortlöpande utvecklingsarbete

Till ansökan skall fogas:
Kortfattad meritförteckning, förteckning över pedagogiska meriter samt förteckning över genomgångna pedagogiska kurser eller motsvarande.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens.

Bedömningsgrund

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, Vikariat 6 månader
Omfattning: 45 %
Placering: Institutionen för historiska studier, Göteborg
Tillträde: 170815 eller enligt överrenskommelse

Upplysningar om anställningen lämnas Maria Cavallin Aijmer
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till Mattias Wiberg Fogelberg mattias.wiberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: maria.cavallin@history.gu.se och ska vara inkomna senast 170801

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 170801

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.