LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi, Sahlgrenska akademin söker en forskare inom bioinformatik i perinatal hjärnskadeforskning. Fysiologi är forskning på hur olika delar av vår kropp samverkar och hur våra enskilda organ styr olika processer och inriktas på att bestämma hur olika mekanismer, från molekyler till organ och hela det levande systemet, tillsammans arbetar för att upprätthålla liv. I den aktuella anställningen studeras framförallt hur man kan finna neuroprotektiva behandlingar för barn som föds för tidigt eller drabbas av syrebrist vid födseln.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar storskalig analys av transkriptom- och proteom-data. Det kommer också innefatta korrelationsanalys av prekliniska och kliniska data för att hitta potentiella biomarkörer och nya terapeutiska läkemedelsmål.

Kvalifikationer

Behörig att anställas är den som har avlagt doktorsexamen i medicinsk vetenskap eller har uppnått motsvarande vetenskapliga kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst två år före ansökningstidens utgång. Tidigare erfarenhet av transkriptomisk och RNAseq dataanalys med en stark bioinformatisk bakgrund är ett krav. Praktisk erfarenhet av laborativa molekylärbiologiska metoder är också nödvändigt.

Anställning

Anställningen är  en tidsbegränsad anställning i 8 månader med omfattning 40% av heltid. Placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Carina Mallard, e-post; carina.mallard@fysiologi.gu.se eller tfn; 031-786 3498 alternativt sektionschef/universitetslektor Lars-Gunnar Pettersson, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se eller tfn; +4631-786 3507

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen samt CV ska bifogas med ansökan.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.