LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Biträdande universitetslektor Karolina Skibickas laboratorium vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Göteborgs universitet söker kandidater till en forskaranställning. Den sökande kommer att ingå i sektionen för fysiologi (metabol fysiologi) vid Sahlgrenska akademin.

Vårt forskningsmål är att förstå de hjärnmekanismer som reglerar ätbeteende. Vi är särskilt intresserade av att upptäcka hur dessa mekanismer bidrar till ökad sårbarhet för fetma. Vi är dessutom intresserade av att undersöka den neurala kretsen och molekylära grunden som styr aptit, matförstärkning och impulsivitet i samband med aptitrelaterade beslut.

Arbetsuppgifter

Vi söker en mycket motiverad och ambitiös forskare med doktorsexamen i relevant ämnesområde.

Erfarenhet i hjärnans neuroanatomi, preparation av hjärnvävnad, Laser mikrodissektion för genanalyser, immunohistokemiska metoder och analys, konfokalmikroskåpi, stereotaktisk kirurgi, tillämpning av optogenetik samt grundläggande metabolisk karakterisering är avgörande.

Vi söker forskare som även har erfarenhet av genvektorer i in vivo och in vitro försök samt grundläggande kunskaper i produktion av genvektorer så som Adeno-associated Virus och Lentivirus. Vi förutsätter att kandidater är erfarna i tillämpandet av genvektorer och farmakologi i kombination med stereotaktisk hjärnkirurgi hos både råttor och möss. Erfarenhet i molekylärbiologiska metoder inklusive PCR, rekombinant DNA teknik, DNA kloning och flödescytometri förutsätts. En teoretisk neurovetenskaplig bakgrund rörande födointag, metabolism och erfarenhet i tillämpandet av beteendetest anses till kandidatens fördel.

Kvalifikationer

Det kommer att vara avgörande att den sökande har en väl dokumenterad förmåga att arbeta självständigt (utan övervakning) med alla de ovan nämnda metoderna. Således är det nödvändigt med tillräcklig tidigare erfarenhet av all nämnd experimentell metodik. God kommunikationsförmåga, utmärkt vetenskaplig engelska (tal och skrift), mycket hög grad av engagemang och nyfikenhet på neurovetenskapliga frågor är viktiga.

Anställning

Anställningen är  en tidsbegränsad anställning i 10 månader med omfattning 100%. Placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta biträdande universitetslektor Karolina Skibicka, e-post; karolina.skibicka@gu.se eller sektionschef/universitetslektor Lars-Gunnar Pettersson, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se eller tfn; 031-786 3507.

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.