Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi, söker nu en biträdande forskare. Forskningen som bedrivs i gruppen syftar till att öka förståelsen för olika proteiners roll vid Alzheimers sjukdom. Som modellsystem använder sig gruppen av odlade stamceller som differentieras mot neuron under längre tid. Under differentieringen samlas regelbundet prover för analys av neuronala processer. Proverna analyseras sedan med hjälp av kvantitativ PCR, western blot, immuno-precipitering följt av mass-spektrometri, samt immunocytokemi

Arbetsuppgifter

Forskningen som bedrivs i gruppen syftar till att öka förståelsen för olika proteiners roll vid Alzheimers sjukdom. Som modellsystem använder sig gruppen av odlade stamceller som differentieras mot neuron under längre tid. Under differentieringen samlas regelbundet prover för analys av neuronala processer. Proverna analyseras sedan med hjälp av kvantitativ PCR, western blot, immuno-precipitering följt av mass-spektrometri, samt immunocytokemi.

Kvalifikationer

Tidigare erfarenhet av stamcellsodling, konfokalmikroskopering och forskning på beta-amyloid.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 6 månader, med omfattning 100%, och med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/sektionschef Henrik Zetterberg, e-post; henrik.zetterberg@clinchem.gu.se eller tfn; 031-343 0142 eller forskare Petra Bergström, e-post; petra.bergström@clinchem.gu.se eller tfn; 031-342 4033.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?