Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i logopedi med särskild inriktning mot lingvistik/fonetik

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för hälsa och rehabilitering, enheten för logopedi bedrivs logopedprogrammet (240 hp) med 100 helårsstudenter samt forskarutbildning (i genomsnitt cirka 7-8 doktorander) och forskning i logopedi. Vid enheten finns 10 disputerade lärare/forskare. Forskningen sker med inriktning både på kommunikationsstörningar hos vuxna och barn.

Ämne

Logopedi med särskild inriktning mot lingvistik/fonetik. 

Ämnesbeskrivning

Logopedi definieras som läran om språk-, röst-, tal- och sväljningsstörningar och deras behandling. Logopedi som ämnesdisciplin beskriver och förklarar olika former av kommunikationssvårigheter på grund av språk-, röst-, eller talstörning, hur de bör bedömas och behandlas samt deras konsekvenser för människans personlighet, hälsa och livskvalitet.  

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår framför allt undervisning i fonetik och lingvistik med anknytning till logopedi. I detta ingår även kursansvar och kursutveckling. Handledning av examensarbeten samt annan handledning kan även komma ifråga.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning för lärare.

Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i fonetik/lingvistik och visat pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

Av bedömningsgrunderna sätts pedagogisk skicklighet främst, därefter vetenskaplig och administrativ skicklighet. Väsentligt avseende kommer också att fästas vid erfarenhet av undervisning och handledning inom fonetik/lingvistik/logopedi. Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid logopedexamen. 

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom två år från anställningens början.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 40% med placering vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Lena Hartelius, professor, biträdande sektionschef, e-post: lena.hartelius@neuro.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/generell
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas i tre exemplar, med angivande av ref nr PAR 2017/872 till:
Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-14

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?