An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [20>1]

Drömmen om frihet

Tid: 2015-05-06 kl 12:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangstyp: Seminarium

I hela Harry Martinsons författarskap kan man ana en dröm om frihet - men också en medvetenhet om de många dimensionerna i det inte alldeles okomplicerade mötet mellan den drömmen och verkligheten. Tydligast är detta kanske i luffarromanen Vägen till Klockrike.

Föreläsare: Björn Larsson är författare, Martinsonkännare, översättare och professor i franska vid Lunds universitet.

De vita bussarna och Folke Bernadotte

Tid: 2015-05-09 kl 09:00

Evenemangstyp: Samtal, Öppen Föreläsning, Föreläsning, Öppen för allmänheten

Våren 1945 genomförde Svenska Röda korset under ledning av greven och diplomaten Folke Bernadotte räddningsaktionen "De vita bussarna". Tack vare den kunde under andra världskrigets två sista månader omkring 15 000 människor befrias ur tyska koncentrationsläger.

Föreläsare: Medverkar gör bland många andra Majgull Axelsson, Peter Örn, Cecilia Wikström, Folke Berndotte jr, Tomas Hammarberg och dessutom en av bussförarna som körde den våren. För fullständigt program över medverkande: klicka på pdf-filen nedan.

Göteborg AMBLE Internationella Symposiet om Läsning, Matematik och Hjärnans utveckling.

Tid: 2015-05-19 kl 09:00
Plats: Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25 - Kjell Härnqvistsalen

Evenemangstyp: Öppen för allmänheten, Symposium

Göteborg AMBLE (Area for Mind, Brain, Learning and Environment) är ett tvärvetenskapligt initiativ av forskare vid Göteborgs universitet.

Föreläsare: Anmälan: registrera er i god tid genom att maila namn, mailadress och tillhörighet till: amble@neuro.gu.se

I glömda poeters sällskap

Tid: 2015-05-21 kl 18:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangstyp: Föreläsning

Sophie Elkan

Föreläsare: Föredrag av Jenny Bergenmar, lektor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.

Högskolepedagogisk konferens i Göteborg (HKG 2015)

Tid: 2015-10-22
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25

Evenemangstyp: Konferens

Torsdagen den 22 oktober är alla vid GU med intresse för undervisning och högskolepedagogisk forskning och utveckling välkomna till konferensen HKG 2015.

Sida 20 av

Lägg till evenemang

Har du information om något evenemang på Göteborgs universitet?

Lägg in det i kalendariet!

Kalendern på Göteborgs universitetes startsida visar öppna evenemang som riktar sig till en bred allmänhet. Har du ett evenemang som platsar den öppna kalendern, hör av dig till redaktionen.