Till startsida
An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [20>1]

Ny BIO-X® utlysning inom ICT/e-hälsa

Tid: 2014-05-19 kl 00:00

Evenemangstyp: Ansökan

Ny BIO-X® utlysning inom ICT/e-hälsa BIO-X® söker i en nationell utlysning ICT-baserade lösningar som förbättrar individanpassad behandling och vård. Utvalda projekt kommer inom ramen för programmet att få finansiering och stöd för att möjliggöra verifiering av sin idé, såväl tekniskt som kommersiellt.

Summer Science Camp

Tid: 2014-08-10
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad

Evenemangstyp: Kurs/utbildning

Under fem dagar får 20 gymnasieelever prova på att arbeta som forskare, det vill säga att utifrån en vetenskaplig frågeställning lösa ett vetenskapligt problem.

Akademisk kvart

Tid: 2014-09-01 kl 12:30
Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3

Evenemangstyp: Föreläsning

Akademisk kvart är lunchföreläsningar som vara just en kvart och som har till syfte att ge en kort inblick i aktuell forskning.

Föreläsare: Namn på föreläsaren kommer inom kort.

Bygningsvernkongressen 2014

Tid: 2014-09-03

Evenemangstyp: Konferens extern

Kongressens mål är att skapa en mötesplats för forskning, näringsliv, offentlig förvaltning, föreningar, kultur och läroanstalter inom bygningsvernet. Delta för att lära av varandra, diskutera olika perspektiv, hitta motiv till samarbeten och knyt kontakter.

Workshop om personcentrerad vård

Tid: 2014-09-11 kl 08:00
Plats: Stockholm

Evenemangstyp: Workshop

OBS - Tider ej bestämda! Mer information om programmet, tid, plats och hur du anmäler dig kommer inom kort - men boka datumet i din kalender redan nu!

Föreläsare: Inger Ekman är leg. sjuksköterska och professor i omvårdnad. Hon är också föreståndare för Centrum för personcentrerad vård (GPCC) vid Göteborgs universitet, där forskning, implementering och utbildning i ett personcentrerat förhållningssätt inom hälso- och sjukvård genomförs. Bengt Kristensson Uggla är Amos Anderson professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Finlands svenska universitet Åbo Akademi. Han har publicerat en lång rad böcker och artiklar om Paul Ricoeur och en omfattande tvärvetenskaplig erfarenhet av att implementera en hermeneutisk filosofi i en rad olika discipliner.

The 4th Birgit Olsson Lecture 2014

Tid: 2014-09-12 kl 14:00
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A - Wallenberg Hall

Evenemangstyp: Gästföreläsning

Toward a Science of Eating Disorders: Replacing Myths with Realities. Lecture given by Professor Cynthia M. Bulik, PhD, FAED.

Föreläsare: Professor Cynthia M. Bulik, PhD, FAED.

Kvinnors hälsa och alkohol

Tid: 2014-09-29 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

Varmt välkomna till en endagskonferens arrangerad av Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning (SoRAD) vid Stockholms universitet och Centrum för utbildning och forskning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA) vid Göteborgs universitet.

Otaliga skjutningar, men minskad brottslighet: motstridiga mönster

Tid: 2014-09-30 kl 12:15

Evenemangstyp: Lunchföreläsning, Öppen Föreläsning

Föreläsare: Sven-Åke Lindgren, Inst för sociologi och arbetsvetenskap

Finns det demokrati i den muslimska världen?

Tid: 2014-10-14 kl 12:15

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning, Lunchföreläsning

Föreläsare: Ann-Kristin Jonasson, Statsvetenskapliga inst

Workshop: Eftervalsanalyser 2014

Tid: 2014-10-16 kl 08:00

Evenemangstyp: Workshop

Efter riksdagsvalet i Sverige anordnar Partiforskningsprogrammet vid statsvetenskapliga institutionen en workshop för att utvärdera och diskutera partiernas roll i valrörelsen och valets politiska konsekvenser för de svenska partierna.

Lyssna på vad jag säger - inte hur jag säger det!

Tid: 2014-11-11 kl 12:15

Evenemangstyp: Lunchföreläsning, Öppen Föreläsning

Barns vittnesmål och trovärdighet

Föreläsare: Sara Landström, Psykologiska inst

Hållbarhet - inspirationsdag för dig som är student

Tid: 2014-11-20 kl 10:00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6

Evenemangstyp: Temadag

Den 20 november är det dags för studentdagen Hållbarhet - en inspirationsdag för dig som är student vid Chalmers eller Göteborgs universitet!

Flickor utan utbildning i utvecklingsländer - vad betyder religionen?

Tid: 2014-11-25 kl 12:15

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning, Lunchföreläsning

Föreläsare: Björn Halleröd, Inst för sociologi och arbetsvetenskap

Sida 20 av

Lägg till evenemang

Har du information om något evenemang på Göteborgs universitet?

Lägg in det i kalendariet!

Kalendern på Göteborgs universitetes startsida visar öppna evenemang som riktar sig till en bred allmänhet. Har du ett evenemang som platsar den öppna kalendern, hör av dig till redaktionen.