Till startsida
An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [20>1]

Johanna Akujärvi: Aristoteles retorik

Tid: 2014-10-23 kl 18:15

Evenemangstyp: Öppen för allmänheten

Johanna Akujärvi, docent i grekiska vid Lunds universitet, talar om Aristoteles retorik.

LETstudio öppet seminarium med Dr. Tim Ingold: "The Creativity of Undergoing"

Tid: 2014-10-28 kl 10:00
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - Hus B, sal BE014

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Dr. Tim Ingold, University of Aberdeen

Lyssna på vad jag säger - inte hur jag säger det!

Tid: 2014-11-11 kl 12:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Lunchföreläsning, Öppen Föreläsning

Barns vittnesmål och trovärdighet

Föreläsare: Sara Landström, Psykologiska inst

Annual Lecture on Global Collaboration

Tid: 2014-11-17 kl 13:00

Evenemangstyp: Öppen för allmänheten, Föreläsning

Öppningstalare för årets Global Week är Richard Horton, chefredaktör för den medicinska tidskriften the Lancet.

Föreläsare: Richard Horton

Kjell-Lars Berge: Vad är politisk retorik?

Tid: 2014-11-17 kl 18:15

Evenemangstyp: Öppen för allmänheten

Kjell-Lars Berge, professor i textvetenskap vid Oslo universitet, talar över ämnet "Vad är politisk retorik?" (föredraget hålls på norska)

Global Week: Global health challenges in Sweden and the world

Tid: 2014-11-18 kl 10:30
Plats: Läkemedels- och nutritionscentrum, Medicinaregatan 13 - Hörsal "Ivan Östholm"

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning

Denna paneldebatt kommer att beröra hälsoutmaningar i Sverige och övriga världen. Forskare från flera delar av universitetet håller en kort presentation om sin forskning och följs av en gemensam diskussion. Hålls på engelska.

Föreläsare: Paneldeltagare: Prof Maria Nyström, Aritetkur, Chalmers Prof Peter Friberg, Invärtesmedicin, GU Prof Anders Wallin, Neuropsykiatri, GU Docent Karin Hårding, Biologi och miljövetenskap, GU Docent Liselott Dellenborg, Centrum för Personcentrerad vård, GU Prof. Rune Andersson, Global Hälsa, GU (moderator)

Global Week: Making science: Swedes and Indians cooperate to gather knowledge on the marine coastal ecosystem

Tid: 2014-11-18 kl 11:15
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A - Lyktan

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning

India has a 6000 km long coastline utilized for multiple purposes; traditional small-scale fisheries, aquaculture, tourism. We have during the past two decades collaborated with microbiologists at a state university in Karnataka, and with physicist, oceanographers and geologists at one of the national research institutes.

Föreläsare: Anna Godhe, professor vid institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet.

Global Week: Ett hekto socker om dagen - europeiska barns sockerintag

Tid: 2014-11-18 kl 13:00

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning, Öppen för allmänheten

Global Week: Person-centred care in a globalized world

Tid: 2014-11-18 kl 13:00

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning

Föreläsare: Lisen Dellenborg - GPCC - University of Gothenburg Centre for Person-centred Care

Global Week: Global hälsa i Göteborg

Tid: 2014-11-18 kl 14:00
Plats: Läkemedels- och nutritionscentrum, Medicinaregatan 13 - Lecture Hall "Ivan Östholm"

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning

Global hälsa i Göteborg: Angereds Närsjukus - en plattform för forskning och undervisning

Föreläsare: Ann Ekberg-Jansson, Tillförordnad sjukhusdirektör, Forskningsansvarig, Angereds Närsjukhus

Global Week: Trender i läskdrickande och skärmtid bland lågstadiebarn

Tid: 2014-11-18 kl 17:00

Evenemangstyp: Öppen för allmänheten, Öppen Föreläsning

Föreläsare: Föreläsare: Agneta Sjöberg, docent, institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet Och Lotta Moraeus, forskare, enheten för folkhälsoepidemiologi, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Kammarmusikfestival för alla åldrar

Tid: 2014-11-19 kl 12:15
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1

Evenemangstyp: Konsert

Vi firar med stolthet 30 år av kammarmusikutbildning med en festival.

Hållbarhet - inspirationsdag för dig som är student

Tid: 2014-11-20 kl 12:00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6

Evenemangstyp: Temadag

Den 20 november är det dags för studentdagen Hållbarhet - en inspirationsdag för dig som är student vid Chalmers eller Göteborgs universitet!

Global Week: Heat stress across European cities - in a climate change perspective

Tid: 2014-11-21 kl 11:15
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A - Lyktan

Evenemangstyp: Öppen Föreläsning

Exposure to heat may cause severe illnesses and deaths during intense heat events. People living in urban areas are particularly vulnerable due to the urban climate conditions.

Föreläsare: Sofia Thorsson, docent i naturgeografi vid Göteborgs universitet.

Flickor utan utbildning i utvecklingsländer - vad betyder religionen?

Tid: 2014-11-25 kl 12:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Lunchföreläsning, Öppen Föreläsning

Föreläsare: Björn Halleröd, Inst för sociologi och arbetsvetenskap

Sida 20 av

Lägg till evenemang

Har du information om något evenemang på Göteborgs universitet?

Lägg in det i kalendariet!

Kalendern på Göteborgs universitetes startsida visar öppna evenemang som riktar sig till en bred allmänhet. Har du ett evenemang som platsar den öppna kalendern, hör av dig till redaktionen.