Bibliotekens digitala infrastruktur

Seminarium

Vad är en fungerande digital infrastruktur för biblioteken? Ska Sverige likt andra länder bygga ett nationellt digitalt bibliotek? Eller kanske välja sin egen väg?

En central uppgift för utredningen om en nationell biblioteksstrategi blir att hitta former för samverkan kring den digitala transformationens betydelse och inverkan på det samlade biblioteksväsendet.
Vilka bibliotekstjänster bör i framtiden hänga ihop med varandra och varför? Hur knyts de samman och av vem? Hur utvecklas verksamheten med värnande om de initiativ som redan finns? Hur outgooglar vi Google, som Robert Darnton säger.

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Inledare:
Erik Fichtelius är nationell samordnare för en biblioteksstrategi och Jesper Klein innovationschef på Myndigheten för tillgängliga medier (MTM).

Datum: 2017-01-25

Kategorier: Samverkan