Åtgärder för att begränsa klimatets förändringar - IPCC:s tredje delrapport

Seminarium

Vid detta seminarium får du höra Thomas Sterner, professor i miljöekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, presentera resultatet av den tredje delrapporten från IPCC, som handlar om åtgärder för att begränsa klimatets förändringar.

Den 11 april presenterar FN:s klimatpanel IPCC sin tredje delrapport om jordens klimat. I den första delrapporten (september 2013) fick vi en uppdatered bild av det naturvetenskapliga kunskapsläget kring klimatförändringarna, sex år efter IPCC:s förra huvudrapport. Den andra delrapporten (mars 2014) handlade om vilka effekter som klimatförändringarna hittills har haft och kan förväntas få i framtiden. Nu kommer den tredje delrapporten om vilka åtgärder som kan vidtas för att begränsa klimatets förändringar.

FN:s klimatpanel består av de främsta forskarna inom klimatområdet. Tillsammans har de gått igenom alla vetenskapliga studier man hittat på området och gjort en sammanfattande analys.

Välkommen till ett seminarium där Thomas Sterner, professor i miljöekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - och en av huvudförfattarna till delrapporten - presenterar resultatet av denna alldeles färska, omfattande delrapport från IPCC om åtgärder för att begränsa klimatets förändringar. Efter presentationen finns utrymme för frågor och diskussion.

TID: Onsdag 23 april kl 10.00-12.00, kaffe serveras från kl 9.30

Seminariet inleds och avslutas av Olof Johansson-Stenman, prodekan på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Deltagare från Göteborgs universitet, Chalmers, organisationer, politik och näringsliv samt övriga intresserade välkomnas. Vi ser fram emot en mycket spännande presentation och diskussion.
Seminariet hålls på svenska och är kostnadsfritt.

Välkommen att anmäla dig här senast 21 april. Antalet platser är begränsat - först till kvarn.

Datum: 2014-04-23

Tid: 10:00 - 12:00

Kategorier: Sustainable development, Samverkan, Hållbar utveckling, Ekonomi/juridik

Arrangör: Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV