Informationsmöte för nyanlända med flyktingbakgrund

Seminarium

Göteborgs universitet, Chalmers och Arbetsförmedlingen bjuder i samverkan med Integrationscentrum i Göteborg till ett informationsmöte om universitetsstudier och högre utbildning i Sverige.

Vid informationsmötet den 23 februari är målgruppen i första hand personer med avslutad gymnasieutbildning och/eller påbörjade universitetsstudier, som hör till etableringsreformen och är intresserade av att studera vidare. Under mötet utforskas vilka möjligheter som finns för de inbjudna att studera vid Göteborgs universitet. Informationen vid mötet tolkas och efteråt erbjuds samordnade uppföljningssamtal, individuellt eller i grupp. Informationsmöten är en återkommande aktivitet som äger rum ett par gånger per termin. Verksamheten är en del av universitetets insatser i flyktingfrågan inom ramen för arbetet med breddad rekrytering och inkludering.

Föreläsare: Helena Lindholm, prorektor vid Göteborgs universitet, och Birgitta Everås, Arbetsförmedlingen etablering.

Datum: 2017-02-23

Kategorier: Samverkan