Tidningar och TV vid GU

Nyheter, reportage och debatt om universitetet hittar du i Göteborgs universitets nyhets- och personaltidning GU-Journalen. Redaktionen arbetar utifrån journalistiska principer och främjar fri debatt vid universitetet. GU-Journalen utkommer med sex nummer per år.

Universitets-TV rapporterar återkommande om forskning och utbildning vid Göteborgs universitet. Reportagen visas som webb-tv på www.gu.se och sprids i sociala medier. I samarbete med UR produceras också tv-sända föreläsningar för tv-programmet UR Samtiden. Dessutom producerar Universitets-TV dokumentations- och presentationsfilmer, videoinslag för kurser och distansutbildningar och arrangerar utbildningar i videoproduktion och medieträning.