Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Förslaget till statsministern: Inför skoluniform

[2017-03-26] Hovåstjejerna Bianca Fall och Isabella Lundberg tröttnade på modefixering och krav på märkeskläder. De sa ifrån och skickade brev till högsta instans - Stefan Löfven.

[GöteborgDirekt]

Expertens tips: Så blir du lycklig

[2017-03-26] Pengar? Makt? Yoga? Många undrar nog hur man egentligen blir lyckligare. Bengt Brülde, professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet, har inget enkelt svar - däremot några tips för en lyckligare vardag.

[SVT Nyheter]

Här är vårsalongens bästa konstnär

[2017-03-26] Verken fascinerade den namnkunnige juryn: "En självklar kandidat" Hallands konstförenings vårsalong har vernissage på söndagen.

[Hallandsposten]

Självkörande fordon - hot eller möjlighet?

[2017-03-26] Utsatta människor i samhället som är försatta i politisk fattigdom skulle kunna ges helt nya möjligheter för delaktighet och tillgänglighet genom framtidens autonoma fordon i transportsystemet.

[Östra Småland]

Har du varit utsatt för en nudge?

[2017-03-26] Trodde du att den vegetariska lunchen var ditt eget val? Eller att du slängde skräpet i papperskorgen för att du månar om miljön? Det är långt ifrån säkert. Du kan ha varit utsatt för en nudge.

[Göteborgs-Posten]

Per Gross ger konsert på Spira

[2017-03-26] På tisdag kommer Per Gross till Spira för att ge en lunchkonsert tillsammans med Smålands musik och teaters pianist Kerstin Jansson. Kerstin Jansson spelar även cembalo.

[Jnytt]

"En del tycker att det är lite läskigt"

[2017-03-26] Hör robotar hemma i klassrummen? Det tycker forskaren Wolmet Barendregt. Hon har tidigare varit med och arbetat fram en geografirobot. Nu är det dags för nästa robot.

[Göteborgs-Posten]

Fenologiväktaren håller pollenkoll

[2017-03-26] Redan på juldagen noterade han det första blommande hasselträdet, och snart tror han sig kunna rapportera in den första björkblomningen. Niclas Wahlgren är en av Blekinges få fenologiväktare.

[SVT Nyheter Blekinge]

Framtidens vård redan i Göteborg

[2017-03-26] Samtidigt som både personal och patienter larmar om läget inom vården är en enorm förändring på väg att ske i det tysta.

[Göteborgs-Posten]

Stoppa påstridiga föräldrar - låt lärarna göra sitt jobb

[2017-03-26] Elevernas föräldrar håller på att bli lärarnas största arbetsmiljöproblem. Skollagen måste bli tydligare med att det är lärarna som ansvarar för undervisningen - ingen annan, skriver Christer Nylander (L) och Helene Odenjung (L).

[Göteborgs-Posten]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?