Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Svordomar och deras natur

[2017-11-25] Traditionellt svenskt svärande är religiöst. Och svordomar har tre karakteristiska och definierande drag, skriver GP:s språkexpert Lars-Gunnar Andersson. Svordomar hör till det som väcker känslor och diskussion.

[Göteborgs-Posten]

Nya Vibyboken om en bygd i förvandling

[2017-11-25] Presenteras på Magiska teatern 16 december Nu är den äntligen här - den nya versionen av Vibyboken!

[Sydnärkenytt]

Hur påverkas vårt språk i en digitaliserad värld?

[2017-11-24] Datorer har fått större betydelse i våra liv. Röststyrning och automatiska översättningstjänster är idag självklarheter. Men hur fungerar den nya tekniken och vad har den för inverkan på språket?

[Sveriges Radio P1]

Linnéuniversitetet får fler sommarkurser

[2017-11-24] I ett försök att effektivisera lärarutbildningen byggs Linnéuniversitetets sommarkurser ut med 180 platser nästa år. Det ha regeringen beslutat.

[Sveriges Radio Kalmar]

Statsvetare: "Inte sett det här tidigare"

[2017-11-24] Att Lars Ohly portas från Vänsterpartiets arrangemang kan vara ett unikt fall in...

[Helsingborgs Dagblad]

Havet drunknar i plast

[2017-11-24] Nyheter Varje timma, dygnet runt, året runt, flyter tusen kilo plast i land längs Bohuskusten. På fredagsförmiddagen invigdes Strömmar av plast, en utställning om nedskräpning i havet.

[Kungälvs-Posten]

Från köphets till köpstopp i helgen

[2017-11-24] Hela veckan har vi överösts av reklam och erbjudande inför Black Friday, en av årets stora handelsdagar som vuxit sig stark de senaste åren. - Ja, det har gått fort.

[Sveriges Radio P4]

Två år sedan tvärvändningen

[2017-11-24] För två år sedan lades asylpolitiken om. Ett tillfälligt "andrum" skulle skapas enligt statsminister Stefan Löfven. Men är det verkligen ett andrum- eller är denna migrationspolitik här för att stanna?

[Sveriges Radio P1]

Utlandsstudenter fyller tomma platser

[2017-11-24] Ansvariga på läkarprogrammen oroas över att avhoppen blir fler och misstänker lägre grundkunskaper. Studentorganisationen ser inte samma utveckling och efterlyser fakta.

[Dagens Medicin]

Västsvenska tränarakademin besökte Danmark

[2017-11-24] Ett tiotal tränare från Västsvenska tränarakademin reste under förra veckan till Danmark där de besökte BEC:s nyöppnade center och badmintonklubben Solröd.

[Svenska Badmintonförbundet]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?