Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

From Macrocrystals to Microcrystals: A Strategy for Membrane Protein Serial Crystallography.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Robert Dods
Petra Båth
David Arnlund
Kenneth R Beyerlein
Garrett Nelson
Mengling Liang
Rajiv Harimoorthy
Peter Berntsen
Erik Malmerberg
Linda Johansson
Rebecka Andersson
Robert Bosman
Sergio Carbajo
Elin Claesson
Chelsie E Conrad
Peter Dahl
Greger Hammarin
Mark S Hunter
Chufeng Li
Stella Lisova
Despina Milathianaki
Joseph Robinson
Cecilia Safari
Amit Sharma
Garth Williams
Cecilia Wickstrand
Oleksandr Yefanov
Jan Davidsson
Daniel P DePonte
Anton Barty
Gisela Brändén
Richard Neutze
Publicerad i Structure (London, England : 1993)
ISSN 1878-4186
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1016/j.str.2017.07.00...
www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämneskategorier Molekylär biofysik, Biokemi, Strukturbiologi

Sammanfattning

Serial protein crystallography was developed at X-ray free-electron lasers (XFELs) and is now also being applied at storage ring facilities. Robust strategies for the growth and optimization of microcrystals are needed to advance the field. Here we illustrate a generic strategy for recovering high-density homogeneous samples of microcrystals starting from conditions known to yield large (macro) crystals of the photosynthetic reaction center of Blastochloris viridis (RCvir). We first crushed these crystals prior to multiple rounds of microseeding. Each cycle of microseeding facilitated improvements in the RCvir serial femtosecond crystallography (SFX) structure from 3.3-Å to 2.4-Å resolution. This approach may allow known crystallization conditions for other proteins to be adapted to exploit novel scientific opportunities created by serial crystallography.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?