Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nudging à la carte – A field experiment on food choice

Rapport
Författare Christina Gravert
Verena Kurz
Förlag University of Gothenburg
Förlagsort Gothenburg
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Institutionen för nationalekonomi med statistik
Språk en
Ämnesord Nudging, Field experiment, default, food choice
Ämneskategorier Nationalekonomi

Sammanfattning

We test the effect of framing of a menu on the choice of ordering climate friendly dishes in a randomized controlled experiment. Rearranging the menu in favor of vegetarian food has a large and significant effect on the willingness to order a vegetarian dish instead of meat. We show that there exists a considerable marginal group willing to change meat consumption behavior at least in the short term. Our results demonstrate both to policy makers and to actors in the food service sector that small, cheap interventions can significantly decrease carbon emissions from food consumption.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?