Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Trends in Adolescent Overweight Perception and Its Association With Psychosomatic Health 2002–2014: Evidence From 33 Countries
Ross Whitehead, Christina Berg, Alina Cosma, Inese Gobina, Eimear Keane et al.
Journal of Adolescent Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Perspective: An extension of the STROBE statement for observational studies in nutritional epidemiology (STROBE-nut): Explanation and elaboration
Agneta Hörnell, Christina Berg, Elisabet Forsum, Christel Larsson, Emily Sonestedt et al.
Advances in Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Food appearances in children's television programmes in Iceland.
Christina Berg, Steingerdur Olafsdottir
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Health literacy in a multimodal online digital media landscape: From the perspective of pediatric patients with obesity
Christopher Holmberg, Christina Berg, Jovanna Dahlgren, Lauren Lissner, John Chaplin
Annual meeting 2017 - International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity (ISBNPA) , Victoria, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Herring and chicken/pork meals lead to differences in plasma levels of TCA intermediates and arginine metabolites in overweight and obese men and women
A. Vincent, O. I. Savolainen, P. Sen, N. G. Carlsson, A. Almgren et al.
Molecular Nutrition & Food Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Using the Blogosphere to Promote Disputed Diets: The Swedish Low-Carb High-Fat Movement
Christopher Holmberg
Politics, Protest, and Empowerment in Digital Spaces, IGI Global, Kapitel i bok 2017
Kapitel i bok

Visar 1 - 42 av 42

Namn Titel Organisation
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Professor Institutionen för kulturvetenskaper
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Holmberg, Christopher Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Johansson, Barbro Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor adjungerad Institutionen för marina vetenskaper
Strandhagen, Elisabeth Forskningssamordnare Svensk Nationell Datatjänst, SND
Thelle, Dag Seniorprofessor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Torén, Kjell Professor/överläkare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Åberg, Helena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Visar 1 - 42 av 42

Visar 1 - 10 av 171

2017

Trends in Adolescent Overweight Perception and Its Association With Psychosomatic Health 2002–2014: Evidence From 33 Countries
Ross Whitehead, Christina Berg, Alina Cosma, Inese Gobina, Eimear Keane et al.
Journal of Adolescent Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Perspective: An extension of the STROBE statement for observational studies in nutritional epidemiology (STROBE-nut): Explanation and elaboration
Agneta Hörnell, Christina Berg, Elisabet Forsum, Christel Larsson, Emily Sonestedt et al.
Advances in Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Food appearances in children's television programmes in Iceland.
Christina Berg, Steingerdur Olafsdottir
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Health literacy in a multimodal online digital media landscape: From the perspective of pediatric patients with obesity
Christopher Holmberg, Christina Berg, Jovanna Dahlgren, Lauren Lissner, John Chaplin
Annual meeting 2017 - International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity (ISBNPA) , Victoria, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Herring and chicken/pork meals lead to differences in plasma levels of TCA intermediates and arginine metabolites in overweight and obese men and women
A. Vincent, O. I. Savolainen, P. Sen, N. G. Carlsson, A. Almgren et al.
Molecular Nutrition & Food Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Using the Blogosphere to Promote Disputed Diets: The Swedish Low-Carb High-Fat Movement
Christopher Holmberg
Politics, Protest, and Empowerment in Digital Spaces, IGI Global, Kapitel i bok 2017
Kapitel i bok

Visar 1 - 10 av 171

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?