Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vetenskapsfestivalen 2017

10-14 maj fylls Göteborg av spännande populärvetenskapliga aktiviteter. Göteborgs universitet är delaktig i över hundra programpunkter.

Temat för i år är Tillit.

Välkomna till Sveriges största kunskapsfest!

 

Nästa års Vetenskapsfestival

2018 års tema kommer handla om att undersöka betydelsen av kollektivet, summan av delarna, att komma samman eller upplösas och mekanismerna bakom. Varför följer vi strömmen, eller väljer att ta avstånd? Är du ett flockdjur eller en ensamvarg? Vi undersöker alltifrån ifrån hur celler och metabolism i våra kroppar samspelar till stora nätverk som sociala medier, internet av things och det kollektiva handlandet, valen vi gör, aktivism och rörelser som uppstår i tider av oro och hur vi organiserar oss och möter stora globala utmaningar tillsammans.

2018 års Vetenskapsfestival kommer äga rum den 18-22 april.
Vi ses då!

 

Mer om Vetenskapsfestivalen

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Omkring 70 000 besök årligen gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.


Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt och  har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen – Forum för forskningskommunikation.

Sidansvarig: popularvetenskap@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?