• 3D-bioprintade mänskliga broskceller går att inplantera

[2017-03-23] Forskare från Sahlgrenska akademin och Chalmers har lyckats få broskceller från en människa att leva och växa i en djurmodell, med hjälp av 3D-bioprinting. Resultaten hjälper till att föra utvecklingen närmare en möjlig framtid där det går att hjälpa patienter att få nya kroppsdelar med 3D-bioprinting.

• Nytt centrum för ryggmärgsskador etableras i Göteborg

[2017-03-23] En patientgrupp med stora behov av vård och rehabilitering står i fokus när ett ryggmärgsskadecentrum nu etableras i Göteborg. Satsningen omfattar forskning och utbildningar för patienter, anhöriga och personal i syfte att ge de drabbade ökad frihet i livet.

• Vana och variation nyckelfaktorer för lyckad urinrörskirurgi

[2017-03-22] Kirurgiska ingrepp vid urinrörsförträngning - en sjukdom som drabbar främst män - kräver allt mer kunskaper och operationsvana för att resultaten ska bli bra. Det framgår av forskning vid Sahlgrenska akademin där totalt 569 utförda ingrepp studerats.

• Nya möjligheter när digitalisering är på agendan

[2017-03-20] Digitaliseringen ger oss nya möjligheter att analysera litterära texter, bilder och konst. - Digitaliseringen kommer att inträffa och måste utvecklas över hela jorden, sa Pam Fredman, Göteborgs universitets rektor, under sitt inledande tal till konferensen Digital humaniora i Norden. I år förde den samman 193 deltagare från hela världen.

• Redaktionell praktik - en utbildning som ger dig blick för både text och form

[2017-03-16] Längtar du efter att få arbeta med böcker och tidskrifter, med textredigering, utgivning och litterära evenemang? Då kan utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet vara rätt. - Den ger en praktisk erfarenhet av att arbeta redaktionellt - ur alla aspekter, säger studenten Joel Kellgren.