• Initiativkraft viktigt för innovationer

[2017-01-17] Medarbetare som tar egna initiativ är viktigt för att skapa fler innovationer i en organisation. Det visar en studie från Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.

• Tidigt lärande hos familjehemsplacerade barn undersöks i ny studie

[2017-01-17] Barn och unga placerade i familjehem presterar sämre i skolan än sina jämnåriga, men forskning visar också att de har möjlighet att förbättra sina skolprestationer - om rätt stöd ges. Nu ska forskare från institutionen för socialt arbete ta reda på hur stödet och det tidiga lärandet egentligen ser ut för familjehemsplacerade barn och deras familjehemsföräldrar.

• Timbuktu gästar Göteborgs universitet

[2017-01-13] Artisten Jason Diakité - mer känd som Timbuktu - kommer till Göteborgs universitet i mars för att tala om sin självbiografi. Diakité är en av gästerna på en kurs i biografiskt skrivande.

• Stora och långsiktiga vinster med tidig epilepsikirurgi

[2017-01-12] Det finns stora och långsiktiga vinster med att påskynda processerna kring kirurgiska ingrepp mot epilepsi - innan kroppen och tillvaron påverkats för mycket av sjukdomen. Det framgår av en avhandling där totalt drygt 500 patienter studerats och följts upp.

• Enade politiker får människor att ta personligt ansvar för klimatförändringarna

[2017-01-11] Politiker som är eniga om att miljöfrågor är viktiga påverkar människor att göra uppoffringar för klimatet oavsett vilket parti de tillhör. Det beror delvis på att folk ofta gör som auktoriteter säger i svåra och komplexa frågor, det visar ny statsvetenskaplig forskning.