Vad blir en humanist? Tisdagen 28 april

Nyhet: 2009-04-03

Framtidsdag för humaniorastudenter

Jo, konceptutvecklare i datorspelsbranschen, projektledare, företagare för inspirationsbyrå med mera. FFS Humanistsektion har bjudit in alumner som berättar om sin väg genom och efter studierna - antingen som en egen föreläsning eller som del av en diskussionspanel med temat "Vad blir en humanist?". Syftet är att inspirera och informera dagens studenter om möjliga framtidsvägar både inom och utanför universitetet.

När? Tisdagen den 28 april kl. 13-17
Var? I och kring Stora hörsalen på Humanisten, Renströmsgatan 6.

Läs hela programmet! Vill du veta mer kontakta ordförande Péter Tóth på mobil: 0707-609836, 031-786 52 61 eller skicka e-post till FFS Humanistsektion: humsek@ffs.gu.se.

Välkommen till framtidsdag för humaniorastudenter!

AV:

• Nätverksträff för alumner och studenter från Konstnärliga fakulteten

[2017-08-17] Både alumner och studenter från HDK och Akademin Valand bjuds in till en träff måndagen den 11 september kl. 17 med bland annat: Röhsskas nya chef Nina Due, prisade dokumentärfilmsregissören Karin Ekberg och ansvarig för HDK:s nya satsning Open week professor Onkar Kular. Anmälan senast 4 september på alumn@hdk.gu.se.

• Kristineberg firar 140 år

[2017-08-15] Sedan 1877 har forskare och studenter undersökt den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil i Bohuslän. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.

• Göteborgarna gillar sin stad

[2017-07-05] 94 procent av göteborgarna tycker att Göteborg är en bra stad att bo i, men hälften av de svarande i SOM-institutets nya undersökning ser inte staden som trygg och säker. Integration och immigrationsfrågor toppar dagordningen men är av betydligt lägre vikt i Göteborg jämfört med i Sverige i stort. Däremot är frågor om kriminalitet, infrastruktur och bostäder mer centrala än i övriga riket.

• Alumnkontoret har semester 10 juli-11 augusti

[2017-06-30] Alla alumner önskas en riktigt skön sommar av alla oss på Göteborgs universitet som håller kontakten med er!

• Studenter ger idéer till Världskulturmuseet

[2017-06-30] Hur kan statliga Världskulturmuseet marknadsföra sig mot nya målgrupper? Det har en klass med masterstudenter på Handelshögskolan tittat närmare på, som en del i ett pilotprojekt för att utöka och fördjupa skolans samarbete med offentliga verksamheter.

• Sommarhälsning i e-nyhetsbrev till alumner

[2017-06-29] Senaste e-nyhetsbrevet handlat om allt du behöver veta om Göteborgs universitet i Almedalen, där nya rektorn Eva Wiberg börjar sitt nya jobb. Om du vill prenumera på alumn-e-nyhetsbreven loggar du in i alumnnätverket och sätter ett kryss.

• Alumner inbjudna till Almedals-mingel med ny rektor

[2017-06-28] Göteborgs universitets nya rektor Eva Wiberg börjar 1 juli, och inleder sitt jobb på politikerveckan i Almedalen. Som alumn är du välkommen att möta henne under ett mingel och höra om forskningssatsningen UGOT Challenges. Anmälan behövs!

• Pilotförsök med snabbspår för nyanlända med forskarutbildning

[2017-06-26] Göteborgs universitet har initierat ett projekt som ska hjälpa nyanlända med påbörjad eller avslutad forskarutbildning att ta sig vidare inom den svenska universitetsvärlden. Projektet har fått en miljon kronor från Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).

• Ny forskning: Evenemang kan förändra beteenden

[2017-06-21] Sommaren i Sverige är fylld av musikfestivaler och andra publika evenemang. Många stöds av kommuner och andra offentliga aktörer, vanligen utifrån ekonomiska termer och varumärkesargument. Men evenemang kan också användas för att påverka beteenden som är värdefulla för både individ och samhälle. - Det finns anledning att tänka om när det gäller vilken typ av evenemang man prioriterar, säger forskaren Henrik Jutbring på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Pam Fredman fick ett pris i sitt namn som avskedsgåva

[2017-06-19] Ett pris i Pam Fredmans namn var en av de gåvor universitetets avgående rektor fick under sin avtackning.