Vad blir en humanist? Tisdagen 28 april

Nyhet: 2009-04-03

Framtidsdag för humaniorastudenter

Jo, konceptutvecklare i datorspelsbranschen, projektledare, företagare för inspirationsbyrå med mera. FFS Humanistsektion har bjudit in alumner som berättar om sin väg genom och efter studierna - antingen som en egen föreläsning eller som del av en diskussionspanel med temat "Vad blir en humanist?". Syftet är att inspirera och informera dagens studenter om möjliga framtidsvägar både inom och utanför universitetet.

När? Tisdagen den 28 april kl. 13-17
Var? I och kring Stora hörsalen på Humanisten, Renströmsgatan 6.

Läs hela programmet! Vill du veta mer kontakta ordförande Péter Tóth på mobil: 0707-609836, 031-786 52 61 eller skicka e-post till FFS Humanistsektion: humsek@ffs.gu.se.

Välkommen till framtidsdag för humaniorastudenter!

AV:

• Peter Schlingmann om berättelsen som vapen

[2017-05-23] Den som etablerar historier som andra vill föra vidare, är vinnaren i det kommunikationskrig där alla kämpar om människors tid och uppmärksamhet, menar författaren, rådgivaren och föreläsare Per Schlingmann, som han utvecklar vidare på ett frukostmöte 13 juni med Göteborgs universitet som värd.

• Män springer långsammare än de själva tror

[2017-05-18] Manliga långdistanslöpare överskattar sin egen förmåga ¿ de är inte så snabba som de tror. Mitesh Kataria, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och själv motionerande löpare, har undersökt tävlingar som Göteborgsvarvet och Stockholm maraton, och ser tydliga skillnader mellan kvinnor och män.

• Vad vet vi egentligen om möten?

[2017-05-15] Den 23-24 maj anordnas ett symposium på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med syfte att för första gången samla forskare som inom olika discipliner ägnar sig åt mötesforskning. 50 mötesforskare från 13 länder och ett flertal vetenskapliga discipliner har anmält sig för evenemanget som ordnas av Christoph Haug, Marie Curie-forskare på Gothenburg Research Institute vid Handelshögskolan.

• Hjälp med kommunikation på jobbet?

[2017-05-12] Masterstudenter i kommunikation inom offentlig verksamhet presenterar sina externa examensarbete 7 juni. Dessutom föreläser Anders Westgerd från GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living, ihågkommen för de prisbelönta reklamkampanjerna som t ex En helt vanlig CP-öl.

• En global doktorand representerar GU i Stockholm

[2017-05-11] Laith Hussain-Alkhateeb, doktorand inom global folkhälsa, representerar GU vid årets ceremoni för Global Swede.

• Träff för handelsalumner om modigare och empatisk ledarskap

[2017-05-11] Handelshögskolans alumner får den 18 maj lyssna till ett samtal om hur vi kan bli modigare och mer empatiska som ledare. Guider är Björn "Nattikho" Lindeblad, civilekonomen som blev skogsmunk och alumnen Åsa Lindell, som har flera ledarroller bakom sig i yrkeslivet. Anmälan.

• Sveriges största vetenskapsfest är igång

[2017-05-10] 10-14 maj fylls Göteborg av spännande populärvetenskapliga aktiviteter med kunniga forskare och vetgiriga barn & vuxna som gör 70 000 besök. Göteborgs universitet är med i över 100 av Vetenskapsfestivalens 300 programpunkter. Årets tema är TILLIT.

• Internationella vetenskapsfestivalen 10-14 maj

[2017-05-10] Under fem dagar i maj fylls Göteborg av spännande populärvetenskapliga aktiviteter med kunniga forskare och vetgiriga barn & vuxna, som gör 70 000 besök. Göteborgs universitet är med i över 100 av Vetenskapsfestivalens 300 programpunkter och årets tema är TILLIT.

• Lärare: Sök intro kurs i svenska som andraspråk

[2017-05-08] Om du är lärare eller förskollärare vill förbereda dig för den språkliga mångfalden i skolan, finns en introduktionskurs i svenska som andraspråk att söka. Sista ansökningsdag är 15 maj. Kursen är en s k uppdragsutbildning där arbetsgivaren godkänner att du går.

• Handelsalumner - träff om modighet och empati

[2017-05-05] Vännerna från studietiden - Björn "Nattikho" Lindeblad och Åsa Lindell - samtalar om hur vi kan bli modigare och mer empatiska som ledare, på alumnträff för alumner från Handelshögskolan.