Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Göteborgs universitet på Kunskap & framtid

  [2017-11-22] Kanske har du funderat på att fördjupa eller bredda dig efter några år i yrkeslivet? Då finns det möjlighet att träffa våra studievägledare i Göteborgs universitets monter B02:10 på utbildningsmässan Kunskap & Framtid 23-25 november på Svenska mässan vid Korsvägen. Det är lördagsöppet kl. 10-16.

 • Alumner inbjudna till "världens smartaste svensk"

  [2017-11-20] Alumner från Göteborgs universitet som befinner sig i östra USA, har fått en exklusiv inbjudan till en föreläsning av professor Max Tegmark från MIT om Artificiell Intelligence 27 november. Arrangör är KTH - Kungliga tekniska högskolan.

 • Ungdomar ska inspireras till studier genom samarbete med fritidsgårdar i Angered

  [2017-11-17] Göteborgs universitet har ett samarbete med tre fritidsgårdar i Angered för att inspirera ungdomar till högre studier.

 • Öppen medborgardialog med EU-kommissionärer och arbetsmarknadsministern

  [2017-11-15] Imorgon den 16 november arrangerar EU-kommissionen en medborgardialog på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Dialogen handlar om rättvisa jobb och tillväxt i europa. Deltar gör Cecilia Malmström, kommissionär med ansvar för handel, Marianne Thyssen, kommissionär med ansvar för sysselsättning och Ylva Johansson, Sveriges arbetsmarknadsminister.

 • #Metoo kan vara avgörande för att bearbeta sexuella övergrepp

  [2017-11-14] Den mediedebatt som pågår till följd av #Metoo-uppropet kan ha en avgörande betydelse för flickors och kvinnors bearbetning av sexuella trakasserier och övergrepp. - Den offentliga debatten i sig gör ämnet legitimt och skapar en möjlighet till förändring, säger Ninni Carlsson, våldsforskare vid Göteborgs universitet.

 • Göteborgs universitet och Högskolan i Borås önskar samarbeta om polisutbildning

  [2017-11-10] Onsdagen den 8 november signerade rektorerna en avsiktsförklaring om att starta en polisutbildning.

 • Masterstudent från Förvaltningshögskolan vinnare i Nordic City Challenge

  [2017-11-08] Förra veckan samlades studenter från hela norden i Helsingfors för att tävla i hållbar stadsplanering. Madeleine Larsson från Förvaltningshögskolan ingick i det vinnande laget.

 • #Metoo - en vitamininjektion

  [2017-11-03] - Jag tycker det är mycket bra att det nu äntligen blir en bred diskussion om det som alla kvinnor alltid vetat, skriver Göteborgs universitets rektor i sin blogg om #Metoo-kampanjen.

 • Nytt samverkansprojekt om smart grafikapp för film i mobilen

  [2017-11-03] En efterlängtad app för att enkelt producera skräddarsydd grafik i film på mobilen. Det hoppas JMG-läraren Torbjörn Fraenckel blir resultatet av ett nytt samverkansprojekt finansierat av Vinnova.

 • Pumpan en gammal kulturväxt

  [2017-11-03] Nu är det Halloweentider med pumpor som lyser upp i höstmörkret. Men pumpornas historia är betydligt äldre än Halloweenfirandet. De äldsta fynden av pumpor är flera tusen år gamla. Vi frågar forskaren Åslög Dahl om pumpan och dess historia.

Fler nyheter

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?