Till startsida
Webbkarta

Vision och värderingar

Vision 2020 ska visa vägen

Göteborgs universitet måldokument Vision 2020 lägger fast den långsiktiga inriktningen för all verksamhet vid Göteborgs universitet under perioden 2013–2020. Visionen innehåller ett antal mål och strategier för att uppnå målen som vi ska arbeta efter.

Vision 2020 bygger på fyra grundprinciper:

Kvalitetsdrivet universitet

År 2020 kännetecknas Göteborgs universitet av nyskapande mångvetenskaplig forskning som bygger på starka discipliner. All utbildning är forskningsbaserad; våra studenter får under sina studier kontakt med aktiva forskare och med spetsforskning. Kvaliteten i vår forskning och utbildning förstärks genom täta kontakter med omvärlden.

Uttalat samhällsansvar

År 2020 bidrar Göteborgs universitets forskare inom olika discipliner till lösningen av såväl regionala som globala problem. Vårt utbud av utbildningar kännetecknas av stor bredd som svarar mot behov hos både studenter och omvärlden och präglas av ansvar för bildning och livslångt lärande. Vi arbetar i nära samverkan med omvärlden, verkar för hållbar utveckling och är en aktiv och uppskattad förmedlare av kunskap.

Globalt engagemang

År 2020 präglas forskningen vid Göteborgs universitet av globala perspektiv och attraherar ledande forskare från hela världen. Alla utbildningar ger internationella utblickar och erbjuder studentutbyten. Attraktiva spetsutbildningar lockar studenter globalt. Universitetet är en eftersökt partner i internationella samarbeten.

Inspirerande arbetsmiljö

År 2020 kännetecknas Göteborgs universitet av en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö med självklar respekt för allas lika värde. Universitetet är en attraktiv arbetsgivare och studiemiljön ger studenterna optimala arbetsbetingelser. Verksamheten präglas av effektiv informationsförsörjning och kvalificerade stödfunktioner. Vårt läge mitt i Göteborg understryker vår närvaro i samhället.

Mer information om arbetet kring visionen finns i universitetets medarbetarportal.

Vision 2020, Göteborgs universitets måldokument

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?