Till startsida
Webbkarta

Konferens om historiska kollapser

Konferens

Den 18-19 april anordnar Institutionen för historiska studier en konferens med temat kollapser i den sena bronsåldern och antiken. Konferensen "Decline vs Collapse" kommer även vara intressant för akademiker som arbetar med andra perioder eftersom detta är ett återkommande tema i historia och förhistoria i östra Medelhavsområdet.

Ordet kollaps betyder "jag faller" på latin och antyder om något plötsligt och oförutsett. Vid konferensen kommer inlämnade papers att betona kollapsen av större system. Hur visar sig kollaps i dessa perioder som en händelse och en process? Vilka händelser karakteriserar ett sammanbrott, hur samspelar naturliga och kulturella faktorer och vad överlever kollapser? Kan ett jämförande förhållningssätt till kollapser hjälpa oss att förstå hur en epok avslutas? En tvärvetenskaplig grupp på 18 forskare kommer att ta upp dessa frågor vid konferensen.

Konferensarrangörerna välkomnar forskare och studenter från olika discipliner att delta i diskussionerna.

Arrangörer:
Ingela Wiman, Docent; Sandra Karlsson, Doktorand; Mats Persson, Doktorand; Ole Christian Aslaksen, Doktorand, Institutionen för historiska studier

Datum & tid: 2012-04-18 kl 09:00 till 2012-04-19 kl 19:00

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Institutionen för historiska studier

Plats: Humanistiska fakulteten

Evenemangslänk: Läs mer om Konferens om historiska kollapser

Lägg till evenemang

Har du information om ett evenemang på Göteborgs universitet?

Lägg in det i kalendern!

Kalendern på Göteborgs universitets startsida visar öppna evenemang som riktar sig till en bred allmänhet.
Har du ett evenemang som platsar i den öppna kalendern, hör av dig till redaktionen.

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?